מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 17°c
חיפה 20°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 27°c
אשדוד 18°c
כ"ג חשון התשפ"ה | 24.11.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 17°c
חיפה 20°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 27°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לדג סלומון וסירות תפו"א ברוטב סילאן וחרדל

מה יש בדגים שהופך אותם באופן טבעי לפתיח מנצח? אולי מרקם בשרם העדין, או ה'כניעה' שלהם למאמצי התיבול | מתכון לנתחי סלמון ברוטב של סילאן ודבש וקוביות תפוחי אדמה עם בצל ירוק קצוץ הנותן את המראה היוקרתי והטעם המשובח, יוצרים יחד מנה טעימה ומוצלחת

מתכון לדג סלומון וסירות תפו"א ברוטב סילאן וחרדל

מתכון לדג סלומון וסירות תפו״א ברוטב סילאן וחרדל

זמן ההכנה: 45 דקות. זמן אפייה: 15 דקות.

המצרכים לדג סלומון וסירות תפו״א ברוטב סילאן וחרדל:

נתחי סלומון כמספר הסועדים

תפו״א קלופים חתוכים לרצועות עבות

בצל ירוק קצת

מלח גס

לרוטב:

3 כפות מחמאה מומסת

1/2 כוס סילאן

1 כף חרדל דיז’ון

1/2 כפית כמון

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/4 כפית מוסקט

1/4 כפית בהרט

1 לימון סחוט

אופן הכנה לדג סלומון וסירות תפו״א ברוטב סילאן וחרדל:

הרתיחו במים עם מלח את תפו״א עד לשליש בישול, סננו היטב וצננו.

במחבת הניחו את כל המצרכים לרוטב והניחו על האש עד להמסה מלאה ולקבלת רוטב אחיד.

הכניסו את הדג למחבת לבישול במשך שתי דקות מכל כיוון.

העבירו את הדגים לתבנית אפיה

הוסיפו את תפו״א לרוטב שבמחבת וערבבו עד לכיסוי מלא מכל הצדדים,

העבירו את תפוחי האדמה לתבנית הדגים ושפכו מעל הכל את הרוטב שנותר במחבת.

פזרו מלמעלה בצל ירוק קצוץ ומעט מלח גס והכניסו לתנור שחומם מראש על 220 מעלות למשך רבע שעה.

הערה: לגרסה חלבית ניתן להשתמש בחמאה סמנה במקום מחמאה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי.

 

 צבע אדום

art