מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 17°c
חיפה 20°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 27°c
אשדוד 18°c
כ"ג חשון התשפ"ה | 24.11.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 17°c
חיפה 20°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 27°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת שקדים וריבה אדומה

עוגת שקדים המשולבת בריבה אדומה או כל ממרח אהוב, תיתן לכם את המענה לעוגה פסחית המתאימה גם לכל ימות השנה, עוגה מוצלחת וקלה להכנה

מתכון לעוגת שקדים וריבה אדומה

מתכון לעוגת שקדים וריבה אדומה

זמן ההכנה: 30 דקות. זמן אפייה: 40 דקות.

המצרכים לעוגת שקדים וריבה אדומה:

  • 3/4 כוס סוכר
  • 4 ביצים גודל לארג'
  • 1 שקית סוכר וניל
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס קרם קוקוס מעורבב היטב (או שמנת מתוקה רגילה או צימחית)
  • 1 כף גרידת לימון
  • 2 כוסות קמח (או קמח כשר לפסח)
  • 1 כוס אבקת שקדים
  • 2 כפיות אבקת אפייה

לתוספת המתוקה:

  • 1/3 כוס ריבת תות
  • 2 כפות קרם קוקוס (או שמנת מתוקה רגילה או צימחית)
  • 4 כפות אבקת שקדים

אופן ההכנה לעוגת שקדים וריבה אדומה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. בקערה גדולה טורפים במטרפה ידנית את כל הנוזלים יחד עם הסוכרים מספר דקות עד לתערובת אחידה
  3. מוסיפים את המצרכים היבשים ומערבבים עד לאיחוד, יוצקים את הבלילה לתבנית ומפלסים את המסה

הכנת התוספת המתוקה:

  1. מערבבים יחד את כל המצרכים ובעזרת כף יוצקים תלוליות מהתוספת על גבי הבלילה ובעזרת סכין מקשקשים את המסה שתתקבל מעין דוגמת שיש
  2. אופים  את העוגה במשך 35 עד 45 דקות או עד שהעוגה תפוחה וזהובה
  3. מצננים ומקפיאים לפני חילוץ
  4. מפזרים מעל העוגה אבקת סוכר ומגישים

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: שולמית שחר

 

 צבע אדום

art