מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 17°c
חיפה 20°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 27°c
אשדוד 18°c
כ"ג חשון התשפ"ה | 24.11.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 17°c
חיפה 20°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 27°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון ללחם בשר בזילוף תחינה וקישוטי ירק קצוץ

הניחוח האישי תמיד יעניק את תחושת ה"וואו" כשתרצו להרשים עם משהו טוב באמת | את הלחם החגיגי הזה כדאי לשמור תמיד לארוחה מפתיעה, שילוב של בצק הנאפה עם תערובת בשר ריחני ובהגשת זילוף התחינה ועלעלי הירק הקצוצים יוצרים ארוחה טעימה ונהדרת

מתכון ללחם בשר בזילוף תחינה וקישוטי ירק קצוץ

מתכון ללחם בשר בזילוף תחינה וקישוטי ירק קצוץ / מאת: מירב מלכה

זמן ההכנה: 75 דקות. זמן האפייה: 20 דקות.

המצרכים ללחם בשר בזילוף תחינה וקישוטי ירק קצוץ:

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • 2.5 כוסות מים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1.5 כפות מלח.

למילוי:

  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 1 ק"ג בשר טחון
  • ניתן להוסיף שומן כבש למי שאוהב
  • פלפל שחור
  • מלח
  • (חציל שרוף ישדרג את הטעם)
  • תבלין על האש.
  • 1 כפית רסק עגבניות.

אופן ההכנה ללחם בשר בזילוף תחינה וקישוטי ירק קצוץ:

הכנת הבצק:

  1. בקערה לוש את כל המצרכים עד לקבלת בצק טוב, הניחו בצד את הקערה כשהיא מכוסה והתפיחו במשך כשעה.

הכנת המילוי:

  1. חממו מחבת רחבה עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את יתר המצרכים וערבבו היטב, בשלו במשך 20 דקות תוך ערבוב תמידי.

הרכבת הלחם:

  1. רדדו מהבצק עיגול וצרו גומה במרכז הבצק, הניחו בתוך הגומה ממילוי הבשר, והברישו את הצדדים בביצה טרופה ופזרו שומשום.
  2. הניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה, והכניסו לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 15 עד 20 דקות.
  3. הוציאו מהתנור, זלפו תחינה ופזרו מעט כוסברה והגישו.

בהצלחה רבה ובתאבון.

 

 צבע אדום

art