מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 32°c
אשדוד 18°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 18°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 32°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון למתאבן זוקיני וספגטי איטלקי בבזיליקום ריחני ונגיעות שמן זית

פרגנו לעצמכם מנה אנינה בסגנון ובטעם מלא נוכחות | קישואי הזוקיני העשירים הנצלים יחד עם עלי הבזיליקום, מקבלים ארומה נפלאה עם הטעם העדין והמיוחד של נגיעות שמן הזית. סלסלי הספגטי ברוטב הריחני, עם זרזיפי הגבינה הבולגרית או בלעדיה, נותנים לנו מנה שווה, חגיגית ואיכותית, או בשלוש מילים: משהו קצת אחר

מתכון למתאבן זוקיני וספגטי איטלקי בבזיליקום ריחני ונגיעות שמן זית

מתכון למתאבן זוקיני וספגטי איטלקי בבזיליקום ריחני ונגיעות שמן זית

זמן ההכנה: 60 דקות.

המצרכים למתאבן זוקיני וספגטי איטלקי בבזיליקום ריחני ונגיעות שמן זית:

  • 250 גרם ספגטי איכותי
  • 1/2 קופסת עלי בזיליקום (20 גרם)
  • 3 קישואי זוקיני
  • 1/4 כוס שמן זית מעודן
  • 1/4 כפית מלח

לתיבול הפסטה:

  • 1/2 קופסת עלי בזיליקום (20 גרם)
  • 1/4 כוס שמן זית מעודן
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפיות סוכר
  • 1 כף מיץ מלימון טרי
  • 150 גרם גבינת פטה בולגרית

אופן ההכנה למתאבן זוקיני וספגטי איטלקי בבזיליקום ריחני ונגיעות שמן זית:

  1. פרסו את הקישואים לפרוסות בעובי 1 ס"מ ושטחו בתבנית אפייה.
  2. שטפן את עלי הבזיליקום היטב ופזרו מעל הקישואים.
  3. בכלי נפרד ערבבו את שמן הזית עם המלח וצקו מעל הקישואים והעלים שבתבנית.
  4. הכניסו לאפייה בתנור בחום של 180°C במשך 45 דקות, עד שהקישוא מתרכך ומקבל גוון זהוב.
  5. הכינו את הספגטי בהתאם להוראות שעל גב האריזה וצננו ע"י שטיפה במי ברז.
  6. במעבד מזון טחנו את עלי הבזיליקום דק וטגנו אותם קלות בסיר עם מעט שמן על להבה נמוכה. הוסיפו את השום, הסוכר, המלח, שמן הזית ומיץ הלימון הסחוט וערבבו היטב.
  7. הוסיפו את הספגטי, ובשלו יחד במשך מספר דקות.
  8. כשהסיר עדיין על האש גרדו לתוכו את הגבינה וערבבו היטב להתכה קלה של הגבינה ולקליטת התיבול כמעטה אחיד על כל רכיבי הספגטי.
  9. בצלחת יפה הערימו את הספגטי והוסיפו את פרוסות הקישוא הצלוי.
  10. ניתן להוסיף עלי בזיליקום טריים לקישוט.

טיפ: ניתן לוותר על הגבינה כדי להשאיר את המנה במתכונת פרווה. המנה מצוינת בשתי הגירסאות.

המתכון מאת: ריצ'ל רייך, מחברת הספר סוד הגן

 

 צבע אדום

art