מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 17°c
חיפה 20°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 27°c
אשדוד 18°c
כ"ג חשון התשפ"ה | 24.11.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 17°c
חיפה 20°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 27°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לכרוב שלם במילוי תערובת בשר

ארוחת צהריים חגיגית ויוקרתית עם מתכון לכרוב במילוי של תערובת בשר עסיסית ומוצלחת | מנה המוגשת כפרוסה מכובדת של בשר טחון המתובל היטב בציפוי של עלי כרוב ברוטב צהוב

מתכון לכרוב שלם במילוי תערובת בשר

מתכון לכרוב שלם במילוי תערובת בשר

זמן ההכנה: 45 דקות. זמן בישול: 50 עד 60 דקות.

המצרכים לכרוב שלם במילוי תערובת בשר:

  • 1 כרוב לבן בנוני - לחתוך את השורש להכניס לסיר עם מים ולבשל 20 דקות, לקרר, להפריד ולשטוף את העלים

למילוי תערובת הבשר:

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 2 כוסות אורז
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
  • צרור כוסברה קצוצה
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • צרור שמיר קצוץ
  • 1/2 כף מלח
  • 1 כפית כורכום
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 3 כפות שמן 

לרוטב:

  • 1 ליטר מים רותחים
  • 1/2 כף מרק עוף
  • 1/2 כפית כורכום
  • מעט פלפל שחור
  • 1/4 כף מלח
  • 1/4 כוס שמן

אופן ההכנה לכרוב שלם במילוי תערובת בשר:

  1. סדרו את העלים של הכרוב בתחתית הסיר 3 שכבות
  2. בקערה הכניסו את כל המצרכים לתערובת הבשר וערבבו עד לאיחוד.
  3. הניחו את תערובת הבשר והאורז בתוך העלים שבסירו, שטחו והניחו מלמעלה את יתרת העלים של הכרוב.
  4. בקערה או קנקן הכניסו את כל המצרכים לרוטב וערבבו היטב. שפכו את הרוטב על הכרוב עד לכיסוי מלא של הכרוב. , הניחו על הכרוב צלחת הפוכה והביאו לרתיחה.
  5. כסו את הסיר והנמיכו את האש, בשלו במשך כ-50 עד 60 דקות.
  6. הפכו את הכרוב על צלחת, חיתכו לפרוסות והגישו.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

 

 צבע אדום

art