עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
לקראת הקלות נוספות ביום ראשון; "חוששים מכניסת מוטציות דרך נתב"ג"
ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות אמרה כי בזכות מבצע החיסונים יש אכן ירידה משמעותית בתחלואה מנגיף הקורונה בישראל, אך עדיין קיים חשש מכניסת וריאנטים נוספים לישראל • "בשנה שעברה ראינו חתונות שנגמרו בהלוויות - עכשיו יש לנו 'תו ירוק' שיכול למנוע את זה"
ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות ד"ר שרון אלרעי-פרייס אמרה הערב (שני) כי יש ירידה משמעותית בתחלואה בנגיף הקורונה ברקע מבצע החיסונים המוצלח בישראל. לדבריה, "המגפה הולכת וקטנה. אנחנו בירידה מאז פורים עם יותר מחמישה מיליון מחוסנים במדינת ישראל".
לכן, הודיעה ד"ר אלרעי-פרייס, "בפעימה הבאה שתחל ביום ראשון הכמויות של האנשים יגדלו כי אנחנו רואים שהמתווה בטוח". היא הוסיפה כי "פחות מ-15% מהיישובים הם אדומים וכתומים וזה הולך ומצטמצם, ומאפשר פתיחת בתי ספר וחזרה לשגרה".
היא קראה לציבור ללכת ולהתחסן: "הרוב המכריע של החולים הם האוכלוסייה הלא מחוסנת. חשוב לי להדגיש שהחיסון הוא לא 100%, ולכן חשוב להמשיך עם מסכות וריחוק חברתי ולפתוח באופן מדורג. גם לגבי התמותה – רוב הנפטרים הם בקרב האנשים הלא מחוסנים".
"בניגוד לשנה שעברה שבה אנשים נאלצו לעשות חתונות פיראטיות, השנה לא צריך כי יש תו ירוק שמאפשר להיכנס בצורה בטוחה לאירועים. אפשרנו לאחוז מסוים להיכנס עם בדיקות PCR, ואני מקווה שכבר משבוע הבא יהיו בדיקות מהירות. הדברים נפתחים בפעימות ככל שהתחלואה יורדת, אין שום סיבה לעשות חתונה לא בטוחה. ראינו חתונות שנגמרו בהלוויות, חבל. לא הייתם רוצים שהאורחים שלכם יחלו ויקרה להם משהו חלילה כי הגיעו לחתונה".
בתדרוך שמסרה הוסיפה, "הנושא שהכי מפחיד אותנו זה כניסת וריאנטים. הזן הבריטי שולט פה ב-90%, אבל החיסון יעיל מולו. יש לנו גם זן את הזן הדרום אפריקני, שמהווה 1% ושהיעילות של החיסון פחותה מולו. אנחנו מפחדים שיכנסו מכל המעברים זנים נוספים שיהיו חזקים מהחיסון".
בהתייחס לשאלת משך היעילות של החיסון, וכיצד ניתן למדוד אותו, אמרה ראש שירותי בריאות הציבור: "המשרד ייתן את הממלצות המקצועית בהתאם לנתונים בספרות. אנחנו המדינה הראשונה שמחסנת בהיקפים האלה והבשורה תיצא מאיתנו. יהיו בדיקות סרולוגיות למחוסנים ונעקוב אחרי רמת הנוגדנים. חשוב להבין שכיום אנחנו עוד לא יודעים מה הסף שמתחתיו הנוגדנים כבר לא מגינים. אנחנו מתכננים כעת מחקרים כאלו כדי לדעת איזו המלצה לתת. רק לפי המחקרים ניתן הנחיה לציבור".