אברהם פריינד: הוריו של אלי פלדשטיין שוחחו עימו הערב פעם נוספת. אלי אמר להוריו: "כואב לי על הצער שלכם. אני לא צריך להיות פה, לא עשיתי כלום!". השיחה נמשכה 4 דקות בלבד!.
מתכון למאפה פילו במילוי אגוזים ובציפוי סירופ
מאפה קריספי מוצלח המשלב בתוכו אגוזים קצוצים וצימוקים בתוספת קינמון וסוכר חום המתגלגלים לתוך בצק פילו מזולף בסירופ מתוק וטעים ויוצרים יחדיו מאפה יוקרתי ומכובד
מתכון למאפה פילו במילוי אגוזים ובציפוי סירופ
זמן ההכנה: 15 דקות. זמן אפיה: 30 דקות.
המצרכים למאפה פילו במילוי אגוזים ובציפוי סירופ:
- בצק פילו מופשר
- שמן
למילוי:
- 350 גר' אגוזים קצוצים גס
- 1 כף קינמון
- 3/4 כוס סוכר חום
- מעט צימוקים (לפי הטעם)
- מעט מיץ לימון
לסירופ:
- 1 כוס מים
- 3/4 כוס סוכר
- מעט מיץ לימון
- סירופ מייפל
אופן ההכנה למאפה פילו במילוי אגוזים ובציפוי סירופ:
- פתחו על פילו אחד והברישו אותו בשמן, הניחו עליו עלה פילו נוסף והברישו גם אותו בשמן, הוסיפו עלה שלישי וגם אותו הברישו בשמן. כסו את העלים בכדי שלא יתייבשו והכינו את המילוי.
- בקערה הכניסו את כל המצרכים למילוי וערבבו היטב , פזרו על העלה וגלגלו בצפיפות לרול.
- את הרול הברישו בשמן והניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה, הכניסו לתנור שחומם מראש על 170 מעלות למשך כ 30 דקות, עד להזהבה.
הכנת הסירופ:
- בסיר הכניסו את כל מצרכי הסירופ והניחו על האש עד להמסה מחלאה של הסוכר ולקבלת סירופ חלק.
- מיד עם הוצאת מאפה הפילו מהתנור, חוררו מספר חורים את הרול והברישו אותו בסירופ.
- הערה: ניתן להוסיף מגוון אגוזים למילוי, שקדים, פיסטוקים ועוד...
בהצלחה רבה
המתכון מאת: יהודית ויטנרוב