יו״ר ועדת החוקה חה״כ שמחה רוטמן בסרטון: ״ביקרתי היום את אלי פלדשטיין בכלא. אחרי מה שראינו בדיון כל עם ישראל ראה שמדובר ברדיפה פוליטית. אין שום הצדקה להחזיק אותו, בטח לא בתנאים האלו. היה לי חשוב לבוא ולהשמיע לו את הקול שלכם. הוא התרגש עד דמעות לדעת שהפגנתם עבורו, שדואגים לו ושאכפת לכם ממנו״.
מתכון לסלט חצילים פיקנטי עם רצועות פלפלים צבעוניים
סלט חגיגי וטעים בארומה מיוחדת, שילוב של מגוון רצועות פלפלים צבעוניים המתבשלים ברוטב אדום ופיקנטי בתוספת קוביות החציל המטוגנות יוצרים טעם חדש בשולחן השבת
מתכון לסלט חצילים פיקנטי עם רצועות פלפלים צבעוניים
זמן ההכנה: 40 דקות. זמן בישול: 25 דקות.
המצרכים לסלט חצילים פיקנטי עם רצועות פלפלים צבעוניים:
2 חצילים גדולים חתוכים לקוביות
לרוטב:
- 1 בצל גדול חצוי ופרוס לפרוסות דקות
- 1/2 גמבה חתוכה לרצועות
- 1/2 פלפל צהוב חתוך לרצועות
- 1/2 פלפל ירוק חתוך לרצועות
- פלפל חריף פרוס דק
- 1/2 ראש שום כתוש
- 1 כף רסק עגבניות
- 1/2 כוס מים
- פלפל שחור
- 1/3 כוס חומץ
- מלח
אופן ההכנה לסלט חצילים פיקנטי עם רצועות פלפלים צבעוניים:
- חממו סיר רחב עם שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את רצועות הפלפלים והפלפל החריף ובשלו בסיר מכוסה עד לריכוך, במשך 10 עד 15 דקות, ערבבו כל מספר דקות.
- הוסיפו את השום הכתוש, רסק העגבניות, המים, פלפל שחור, מלח וחומץ, ערבבו היטב והביאו להשחמה נאה.
- במחבט נפרדת עם שמן עמוק טגנו את קוביות החצילים עד להשחמה והוציאו על נייר סופג.
- הוסיפו את קוביות החצילים המטוגנות לרוטב הפלפלים ובשלו יחד על אש נמוכה במשך 15 דקות.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון