מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 26°c
אשדוד 18°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 26°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לתבשיל באזין – בשר ברוטב עגבניות עם בצק מבושל

תבשיל בשר טעים ומיוחד המגיע מהמטבח הטריפוליטאי ומשלב בתוכו קוביות בקר המתבשלים ברוטב עגבניות עם בצל ותבלינים, מוג על כדורי בצק רכים ויוצרים יחדיו מנה יוקרתית ומרשימה במיוחד

מתכון לתבשיל באזין – בשר ברוטב עגבניות עם בצק מבושל

מתכון לתבשיל באזין – בשר ברוטב עגבניות עם בצק מבושל

זמן ההכנה: 40 דקות. זמן בישול: 3 שעות.

המצרכים לתבשיל באזין – בשר ברוטב עגבניות עם בצק מבושל:

כוס מדידה חד פעמית חמה

  • בשר חתוך לקוביות בנוניות
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה
  • 1 כף תבלין בזאר
  • אבקת מרק עוף
  • מלח
  • מים
  • שמן
  • 2 כפות קמח + 1/2 כוס מים

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 8 כוסות מים
  • 1 כף מלח
  • 1/4 כוס שמן (חד"פ חמה )

אופן ההכנה לתבשיל באזין – בשר ברוטב עגבניות עם בצק מבושל:

הכנת הבצק:

  1. בסיר הביאו לרתיחה את המים והוסיפו מלח ושמן, הוסיפו את הקמח ובשלו על אש גבוהה במשך כחמש דקות
  2. הורידו מהגז וערבבו במקל או במיקסר עד לקבלת בצק חלק ללא גושים.

הכנת הבשר:

  1. חממו סיר עם שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו פפריקה מתוקה/חריפה, רסק עגבניות וכוס מים. ערבבו היטב והוסיפו את קוביות הבשר
  2. פזרו את תבלין הבזאר ( אפשר כל תבלין לקציצות ) ובשלו במשך כעשר דקות, הוסיפו מים הביאו לרתיחה והנמיכו את האש, בשלו במשך 3 שעות עד לריכוך הבשר.
  3. לקראת סוף הבישול ערבבו בקערית 2 כפות קמח עם חצי כוס מים ושפכו לתוך הרוטב תוך כדי ערבוב טוב להסמכת הרוטב ובשלו עוד כ 5 דקות.

אופן ההגשה:

  1. צרו כדורים מהבצק והניחו כל כדור בצלחת הגשה מעכו אותם מעט בעזרת כף.
  2. שפכו על כדורי הבצק מתבשיל הבשר והמנה מוכנה

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

 

 צבע אדום

art