מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 18°c
חיפה 20°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 27°c
אשדוד 19°c
כ"ב חשון התשפ"ה | 23.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 18°c
חיפה 20°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 27°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת סנדוויץ' - שוקולד ובצק פריך

לאוהדי עוגות שוקולד: מתכון מיוחד בשלוש שכבות של בצק פריך, שוקולד ובצק הנח על שכבת השוקולד ויוצרים יחדיו עוגת סנדויץ' טעימה במיוחד המתאימה לכל עת

מתכון לעוגת סנדוויץ' - שוקולד ובצק פריך

מתכון לעוגת סנדוויץ' - שוקולד ובצק פריך

זמן ההכנה: 35 דקות. זמן אפייה: 40 דקות.

המצרכים לעוגת סנדוויץ' - שוקולד ובצק פריך:

כוס מדידה חד פעמית חמה

מתאים לתבנית חד פעמית בינונית

לבצק:

  • 3 כוסות קמח
  • 1 אבקת אפיה
  • 300 גרם מרגרינה
  • 2 חלמונים
  • 1/4 כוס מים

למילוי השוקולד

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות קקאו
  • 1 + 1/4 כוסות סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 50 גר' מרגרינה
  • 3 כפות קמח
  • 3 חלמונים
  • 5 חלבונים

אופן ההכנה לעוגת סנדוויץ' - שוקולד ובצק פריך:

הכנת הבצק:

  1. ערבבו את כל המצרכים היטב עד לקבלת בצק אחיד, וחלקו אותו ל-2 חלקים שווים

הכנת מילוי השוקולד:

  1. המיסו על הגז את השוקולד, הקקאו, 3/4 כוס סוכר והמים עד לקבלת מרקם שוקולדי
  2. הסירו מהאש והוסיפו 50 גרם מרגרינה ערבבו  היטב עד להמסה וקררו.
  3. הוסיפו את הקמח ו3 חלמונים בהדרגה וערבבו היטב
  4. בקערה נפרדת הקציפו את 5 החלבונים עם 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב
  5. אחדו את הקצף עם השוקולד בתנועות קיפול עד לקבלת בלילה אחידה

הרכבת העוגה:

  1. רדדו כל חלק של בצק לגודל התבנית
  2. חלק אחד הניחו בתחתית התבנית, מעליו שפכו את מלית השוקולד ומעל השוקולד הניחו את הבצק השני
  3. הכניסו לתנור שחומם מראש על -180° למשך כ-45 דקות עד להזהבה יפה.
  4. הוציאו את העוגה מהתנור, צננו ופזרו מלמעלה אבקת סוכר

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

 צבע אדום

art