מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 27°c
אשדוד 23°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 27°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון למאפה פטריות קריספי וטעים

מתכון למאפה פטריות מבצק עלים שניתן להכין כתוספת לארוחה בשרית או להמיר לחלבי ולהגיש כארוחת ערב מעניינת וטעימה, ניתן להגיש לצד סלט ירקות עשיר ויש לכם ארוחה טעימה ומושלמת

מתכון למאפה פטריות קריספי וטעים

מתכון למאפה פטריות קריספי וטעים

זמן ההכנה: 20 דקות. זמן אפייה: 30 דקות

המצרכים למאפה פטריות קריספי וטעים:

  • 1/2 ק"ג בצק עלים
  • 1 בצל בינוני-גדול קצוץ
  • 1 שן שום קצוצה
  • 2 סלסלות פטריות טריות חתוכות לפרוסות דקות
  • 1 כף עירית קצוצה (לא חובה)
  • 1 ביצה קטנה
  • 1 כף קמח רגיל
  • 3 כפות שמן
  • תיבול:
  • 1/3 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת מרק/פטריות
  • קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה למאפה פטריות קריספי וטעים:

  1. חממו מחבת רחבה עם השמן וטגנו את הבצל עד להזהבה
  2. הוסיפו את הפטריות, השום והמלח ובשלו במשך כ-10 דקות עד שהפטריות מצטמצמות.
  3. הוסיפו אבקת מרק ופלפל שחור, ערבבו היטב והסירו מהאש. העבירו לקערה וצננו.
  4. לאחר שהתערובת התקררה, הוסיפו עירית קצוצה, ביצה וכף קמח וערבבו היטב.
  5. חממו תנור ל200 מעלות ורפדו תבנית ענקית בנייר אפיה.
  6. הניחו את בצק העלים על נייר האפיה והרימו מעט את השוליים. בעזרת קיסם או מזלג חוררו במרכז הבצק ובצדדים.
  7. כשהתנור חם מאוד הכניסו את הבצק לאפיה של 12 דקות והוציאו מהתנור (משאירים את התנור דולק על 200 מעלות).
  8. הערה: יכול להיות שהבצק בכל זאת יתנפח. הניחו לו כמה דקות בחוץ, הנפח אמור לרדת. אם לא ירד לבד, אפשר לשטח מעט במרכז בעזרת האצבעות.
  9. צקו את תערובת הפטריות מעל בצק העלים והכניסו לתנור החם במשך כ-20 דקות, עד להזהבה יפה.
  10. חיתכו לריבועים קטנים והגישו חם.

טיפ: אם רוצים להכין בגרסה חלבית ניתן להוסיף לתוך תערובת הפטריות כחצי כוס גבינה צהובה מגורדת וכרבע כוס גבינה בולגרית מפוררת.

בהצלחה רבה ובתאבון.

המתכון מאת: אפרת סיאצ'י

 

 

 צבע אדום

art