מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 26°c
אשדוד 19°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 26°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לשיפודי קבבציל – חציל ספירלה על שיפוד במילוי קציצות בשר

יוקרתי, טעים ומכובד: קבלו מתכון מושלם למנת פתיחה מעניינת ומוצלחת המתאימה גם כארוחת צהרים חגיגית | ספירלת חציל הממולאת בתערובת בשר הנאפת בתנור עם רוטב עגבניות עסיסי

מתכון לשיפודי קבבציל – חציל ספירלה על שיפוד במילוי קציצות בשר

מתכון לשיפודי קבבציל –חציל ספירלה על שיפוד במילוי קציצות בשר

זמן ההכנה: 30 דקות. זמן אפייה: 60 דקות.

המצרכים לשיפודי קבבציל –חציל ספירלה על שיפוד במילוי קציצות בשר:

  • 2-3 חצילים צרים ומאורכים
  • שיפודים עבים
  • מלח

לתערובת הבשר:

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 2 בצלים קצוצים דק דק
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 כפות פירורי לחם (בפסח ניתן להמיר לקמח מצה)
  • 1 ביצה
  • 1 כף תבלין לקציצות של מימון
  • פלפל שחור
  • מלח

לרוטב:

  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 5 שיני שום כתוש
  • 2 כוסות מים
  • תבלין לקציצות
  • פפריקה מתוקה / חריפה
  • כורכום
  • שמן
  • מלח

אופן הכנה לשיפודי קבבציל –חציל ספירלה על שיפוד במילוי קציצות בשר:

לתערובת הבשר:

  1. בקערה ערבבו היטב את כל המצרכים עד לקבלת עיסה אחידה
  2. הורידו את ראש החציל והכניסו את החציל לשיפוד
  3. חיתכו בצורת ספירלה את החציל עד הסוף ופיתחו אותו על השיפוד, פזרו מלח, ומלאו אותו בתערובת הבשר. והניחו בתוך תבנית אפייה.

לרוטב:

  1. חממו מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להשחמה.
  2. הוסיפו את הרסק עם 1/2 כוס מים והשחימו אותו תוך כדי ערבוב תמידי, הוסיפו את התבלינים, השום ויתרת המים בהדרגה וערבבו הביאו לרתיחה וכבו את האש.
  3. השאירו בצד חצי כוס מהרוטב
  4. שפכו את הרוטב מעל ספירלת החציל וכסו בנייר כסף.
  5. הכניסו לתנור שחומם מרא על 200° למשך כשעה
  6. הוציאו מהתנור ושפכו מעל החציל את הרוטב בנותר בצד.
  7. ניתן לצלות את החציל על המנגל, לאפות בתנור או לבשל על הגז

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

 

 צבע אדום

art