מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 26°c
אשדוד 18°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 26°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת דבש בסירופ קרמל מהירה וקלה להכנה

מחפשים עוגה מעניינית טעימה ופשוטה? העוגה הזו בדיוק עבורכם: מורכבת ממוצרים שיש בבית עם דבש וקוקוס היוצרים מרקם מוצלח וטעים במיוחד, בזילוף של סירופ מייפל הנשפך על העוגה ונותן לה רכות מושלמת | מתאימה לכל עת ובמיוחד כשמתחשק לנשנש משהו מתוק וקליל

מתכון לעוגת דבש בסירופ קרמל מהירה וקלה להכנה

מתכון לעוגת דבש בסירופ קרמל מהירה וקלה להכנה

זמן ההכנה: 30 דקות. זמן אפייה: 60 דקות.

המצרכים לעוגת דבש בסירופ קרמל מהירה וקלה להכנה:

מידות אוניברסליות

לעוגה:

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס דבש
  • 4 ביצים מידה L
  • 1 כוס שמן קנולה
  • 1 כפית קינמון טחון
  • קורט מלח
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 כוס תה חזק

לקרמל לזילוף מעל העוגה:

  • 1/3 כוס סוכר חום
  • 30 גרם חמאה (או מחמאה לפרווה)
  • 2 כפות חלב ( או מים לפרווה)
  • מעט תמצית וניל

אופן ההכנה לעוגת דבש בסירופ קרמל מהירה וקלה להכנה:

הכנת העוגה:

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות
  2. במיקסר עם וו הקצפה מכניסים את כל המצרכים מלבד הקמח, הקוקוס והתה ומקציפים מספר דקות לתערובת אחידה ואוורירית ומורידים את מהירות המיקסר למינימום
  3. מוסיפים את הקמח והקוקוס ומעבדים כדקה עד לאיחוד
  4. מוסיפים את התה כשהוא עדיין חמים בהדרגה ומערבבים עוד כדקה עד לקבלת תערובת אחידה
  5. מוזגים את המסה לתבנית סיליקון משומנת (או תבנית ח"פ) ואופים כשעה עד שהעוגה תפוחה ושחומה.
  6. (העוגה יוצאת לא מפולסת לאחר אפיה לכן אם רוצים לפלס אותה יש לעשות זאת כשמשחררים אותה מהתבנית לאחר הקפאה ומניחים אותה להפשיר לפני שמפלסים אותה ואז הופכים אותה על משטח הגשה)

הכנת הקרמל:

  1. בסיר קטן מכניסים את כל החומרים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את עוצמת הלהבה לחום נמוך ומבשלים את המסה עד להסמכה קלה
  2. רצוי להכין את הקרמל ברגע שמחלצים את העוגה מהתבנית לאחר ההקפאה והיא בטמפרטורת החדר (אם מכינים את העוגה בתבנית רגילה אז בסיום האפיה יוצקים על העוגה את הקרמל כשהוא חם )

הערה: ככל שהסוכר החום יהיה כהה יותר, הקרמל יצא כהה בהתאם, ניתן להחליף את המים או החלב שבקרמל במיץ לימון כדי לאזן את המתיקות של הקרמל

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: שולמית שחר

 

 

 צבע אדום

art