שר הרווחה יעקב מרגי: ״עם ישראל כולו בארץ ובעולם כואב ודואב את רציחתו של שליח חב״ד באיחוד האמירויות הרב צבי קוגן הי״ד, שנרצח באכזריות ע״י בני עוולה. בשעה קשה זו, אני מבקש לשלוח תנחומים לרעייתו, למשפחתו ולתנועת חב"ד העולמית, ולחזק את שלוחי חב״ד בארץ ובעולם שמוסרים את נפשם למען הפצת היהדות וקירוב לבבות״.
מתכון לדג סלמון בתנור עם פול ברוטב מרוקאי
מחפשים רעיון למנת דג יוקרתית ומוצלחת? קבלו מתכון מעולה לדג סלמון שלם ברוטב מרוקאי, בשילוב של פול ורצועות גמבה הנחות סביב הדג ונותנות את הטעם והמכובדות לכבוד סעודת שבת
מתכון לדג סלמון בתנור עם פול ברוטב מרוקאי
זמן ההכנה: 25 דקות. זמן אפיה: 17 דקות.
המצרכים לדג סלמון בתנור עם פול ברוטב מרוקאי:
- 1 סלמון שלם מפולט
- 1 שקית פול ירוק
- 1 גמבה חתוכה לרצועות
- עגבניות שרי
- 5 שיני שום כתוש לרוטב
- 5 שיני שום מסביב לדג
- 1/2 כוס שמן
- 1 כף פפריקה מתוקה
- כוסברה קצוצה
- 1 כוס מים
- 1/2 כפית כורכום
- פלפל שחור
- מלח
אופן ההכנה לדג סלמון בתנור עם פול ברוטב מרוקאי:
- השרו את הדג עם מים ומעט חומץ במשך כרבע שעה
- סננו וייבשו אותו עם נייר סופג
- חרצו חריצים לאורך ולרוחב, והניחו אותו מעל תבנית אינגליש קייק
- בקערה ערבבו היטב את הפפריקה, השמן, השום, הכורכום, המלח, הפלפל שחור והשום ומרחו את הדג, ופזרו את הירקות בתבנית .
- הוסיפו לתערובת התבלינים 1 כוס מים ושפכו מעל הירקות
- פזרו מעל הכל כוסברה קצוצה והכניסו לתנור שחומם מראש על 200° למשך כ-17 דקות
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון