מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 26°c
ירושלים 20°c
בית שמש 24°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
כ"ב חשון התשפ"ה | 23.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 26°c
ירושלים 20°c
בית שמש 24°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לבייגל ירושלמי במילוי בשר

אוהבים בייגל ירושלמי? קבלו אותו בשדרוג מוצלח עם מילוי של בשר ותבלינים | תוכלו להמיר את מילוי הבשר בתערובת של ירקות מוקפצים או גבינות ותרד, ובעצם כל דבר שאוהבים רק שימו לב שלא יהיה תערובת נוזלית, אז קדימה תכניסו אותו לארסנל המתכונים שלכם

מתכון לבייגל ירושלמי במילוי בשר

מתכון לבייגל ירושלמי במילוי בשר

זמן ההכנה: 45 דקות. זמן אפייה: 15 דקות.

המצרכים לבייגל ירושלמי במילוי בשר:

לבצק (ל 8 בייגלס):

  • 500 גרם קמח
  • 40 גרם סוכר חום כהה
  • 13 גרם שמרים טריים (או 1 כף שמרים יבשים)
  • 270-300 מ"ל מים
  • 1 חלמון
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח

למלית בשר:

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל לבן קצוץ דק
  • 1 כף סוכר לבן (לא חובה)
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית גדושה פריקה מתוקה או חריפה
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/2 כפית מלח
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 4-5 עלי נענע טרייה קצוצים
  • שמן זית

לציפוי:

  • מים
  • שומשום

אופן ההכנה לבייגל ירושלמי במילוי בשר:

לבצק:

  1. במיקסר עם וו לישה הניחו את הקמח, הסוכר החום והשמרים. וערבבו היטב, הפעילו את המיקסר על המהירות הכי נמוכה.
  2. הוסיפו 270 מ"ל מים לסירוגין ובאיטיות ואם יש צורך הוסיפו, עבדו עד לקבלת בצק, הוסיפו את החלמון ולושו עד לקבלת בצק אחיד.
  3. הוסיפו את שמן הזית והמלח ולושו עוד כ7-8 דקות, עד לקבלת בצק מעט דביק אך רך ונעים למגע.
  4. כסו את הקערה בניילון נצמד והניחו במקרר להתפחה במשך הלילה.  
  5. לממהרים: הניחו בצד למשך כשעה וחצי עד להכפלת הנפח
  6. חלקו את הבצק ל 8 כדורים שווים והניחו אותם על משטח העבודה להתפחה במשך חצי שעה נוספת (אם הבצק יצא מהמקרר יתכן וזה יקח לו קצת יותר מחצי שעה בחורף).

הכנת המלית בזמן שהבצק תופח:

  1. חממו מחבת רחבה עם 3 כפות שמן זית וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו כף סוכר וערבבו היטב.
  2. הוסיפו את הבשר הטחון, ופוררו אותו בעזרת כף, ערבבו במשך כ8 דקות והוסיפו התבלינים. ערבבו היטב וכבו את האש.
  3. צננו את הבשר היטב עד לקירור מלא והוסיפו לו את הכוסברה, הפטרוזיליה ועלי הנענע וערבבו היטב.

הכנת הבייגל:

  1. הכינו קערה עם מים ומגש נוסף עם המון שומשום.
  2. קמחו מעט את משטח העבודה ורדדו כל כדור בצק למלבן בעובי חצי ס"מ.
  3. בעזרת כף הניחו מהמלית בצד אחד של המלבן, לאורך, גלגלו לרולדה והדקו היטב.
  4. הכנת הבייגל. קרדיט: יגאל אמדדי.
  5. הברישו את הבייגל במים, כך שכל כולו יהיה מצופה מים.
  6. העבירו אותו למגש עם השומשום וגלגלו אותו כך שיצופה מכל הכיוונים.
  7. ניתן להשאיר את הבייגל ארוכים, וניתן לסגור אותם לעיגול,
  8. הניחו בתבנית מרופדת בנייר אפייה והכניסו לתנור רותח שחומם מראש על 250 מעלות למשך 15 דקות עד להשחמה יפה.

בהצלחה רבה ובתאבון.

המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי

 

 צבע אדום

art