עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
שלושה מקרים של הזן הניו יורקי אותרו בישראל
החשש התגשם, שלושה מקרים של המוטציה הניו יורקית של הקורונה אותרו היום בישראל. הזן החדש של הנגיף עוקף את המערכת החיסונית ואף עשוי להדביק גם מחלימים
החשש התגשם: שלושה מקרי הדבקה ראשונים של הוריאנט הניו יורקי אותרו בישראל - כך דווח בחדשות 13. הוריאנט הניו יורקי חדש יחסית ועדיין לא מוכר, ולפי הפרסומים הוא עוקף את המערכת החיסונית ואף עשוי להדביק גם מחלימים.
באתר איגוד רופאי בריאות הציבור הסבירו כי "שני מחקרים נפרדים שנעשו בארה"ב זיהו את הוריאנט החדש שמתפשט בעוד אזורים בצפון-מזרח ארה"ב, בסמוך לניו יורק. תת הזן הזה מסומן B.1.526 שמסמן את מיקום המוטציה. המוטציה שהתגלתה בתת זן זה דומה למוטציה המאפיינת את הוריאנט הדרום אפריקאי שגם הוא גילה עמידות מסוימת מפני חלק מתרכיבי החיסון הנמצאים כבר בשימוש".
במאמר בן 19 עמודים שפורסם באתר המוקדש למחקרים שטרם עברו ביקורת-עמיתים, Biorxiv, ציינו הצוותים מהמרכז הרפואי של אוניברסיטת קולומביה בניו יורק וכן מ"קל-טק" בפסדנה, קליפורניה, כי "ראינו עלייה עקבית בשיעור הימצאותו בדגימות מסוף דצמבר 2020 ועד אמצע פברואר 2021 כאשר בשבועיים האחרונים השיעור הזה הגיע ל-12.7% שיש בו בגדר אות אזעקה".
"הדאגה המרכזית ממוטציה הזאת היא השפעתה על חלבוני מעטפת הנגיף שלפי הערכות מאפשרת לו לחמוק באופן חלקי מהשפעתם של חלק מהחיסונים", ציינו החוקרים והדגישו כי למרות האפשרות של פגיעה מסוימת ביעילות החיסונים, המחקרים מראים כי החיסונים עדיין צפויים לנטרל את הנגיפים גם מתת הזן הזה כמו מתת הזן הדרום אפריקאי והבריטי, כדי לספק הגנה מפני מחלה קשה.
בתוך כך, באמ"ן מזהירים כי "זן חדש של הנגיף מניו יורק מתפשט במהירות ונראית שם הדבקה חוזרת של מחלימים. לאור קשרי האוכלוסיות והתעופה בין ישראל לניו יורק, קיים סיכון לכניסת הזן לישראל ומומלץ לפעול לצמצומו".