עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לסירות חצילים עם סלט חי ועסיסי
מתכון מיוחד וקל במיוחד לארוחת ערב | סירות חצילים צלויים בתנור בתוספת של סלט ירקות עסיסי בתיבול חריף חמוץ ובזילוף של טחינה מלמעלה יוצרים טעם מרענן ומוצלח
מתכון לסירות חצילים עם סלט חי ועסיסי
זמן ההכנה: 30 דקות. זמן אפייה: 35 דקות
המצרכים לסירות חצילים עם סלט חי ועסיסי:
- חציל
- שמן זית
- מלח
לסלט ירקות:
- 1/2 בצל קצוץ
- 1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
- חופן כוסברה קצוצה
- שמן
- מלח
- פלפל שחור
- מיץ לימון
- סלט טחינה מוכן.
אופן ההכנה לסירות חצילים עם סלט חי ועסיסי:
- חתכו את החציל לשניים וצרו חריצים לאורך ולרוחב
- הברישו בשמן זית ופזרו מלח
- הניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה והכניסו לתנור שחומם מראש על -200° עד להשחמה וריכוך של החצילים, והוציאו מהתנור
הכנת הסלט:
- בקערה הכניסו את העגבנייה החתוכה, הבצל הקצוץ והכוסברה הקצוצה ותבלו במעט שמן, מלח, פלפל שחור, ולימון. ערבבו היטב והניחו כף וחצי מסלט הירקות על חצאי החצילים המוכנים.
- זלפו מלמעלה סלט טחינה והגישו לצד לחם טרי, פיתות או ג'פטות
בהצלחה רבה ובתאבון
קרדיט מתכון: סמדר פרגר
מאת: נועם זיגדון