עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לכרובית מתקתקה
שילוב של מגוון רטבים אהובים בתוספת שומשום שחור ולבן יוצרים יחדיו רוטב מתקתק הנשפך על פלחי כרובית מבריקים ונאפים יחדיו לנשנוש טעים במיוחד
מתכון לכרובית מתקתקה
זמן ההכנה: 20 דקות. זמן אפיה: 90 דקות.
המצרכים לכרובית מתקתקה:
מידת כוס חד פעמית לשתייה קרה
- כרובית גדולה
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כוס סילאן
- 1/2 כוס רוטב צ'לי מתוק
- 2 כפות רוטב סויה מתוק
- 1 כף שומשום שחור
- 1 כף שומשום לבן
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית פפריקה מתוקה גרוסה
אופן ההכנה לכרובית מתקתקה:
- מסירים מהכרובית את העלים
- פורסים את הכרובית לפרוסות בעובי 1.5 סנטימטר, שוטפים אותה היטב ומסננים מנוזלים.
- בקערה קטנה מערבבים את כל חומרי התיבול
- מניחים את הכרובית בתבנית גדולה ושטוחה ומורחים אותה היטב בתיבול.
- מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים שעה ורבע בחום של 200 מעלות
- מסירים את נייר הכסף ומפזרים עם כף מהרוטב שבתבנית על גבי הכרובית ואופים עוד רבע שעה ללא כיסוי עד לצמצום הרוטב.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: שחר שולמית