מבזקים +
תל אביב 25°c
באר שבע 22°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 20°c
בני ברק 28°c
אשדוד 25°c
י' תשרי התשפ"ה | 12.10.2024
תל אביב 25°c
באר שבע 22°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 20°c
בני ברק 28°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לאוזני המן פריכים ממרכיבים בריאים בלבד

אוזני המן פריכים העשויים ממרכיבים בריאים בלבד, הן ללא גלוטן וללא סוכר | המתכון אינו דיאטטי, אך הוא ללא שומן טראנס (מרגרינה) וללא שמנים מעובדים

מתכון לאוזני המן פריכים ממרכיבים בריאים בלבד

מתכון לאוזני המן פריכים ממרכיבים בריאים בלבד

זמן ההכנה: 30 דקות. זמן אפיה: 10 דקות.

המצרכים לאוזני המן פריכים ממרכיבים בריאים בלבד:

לבצק:

  • 1/2 כוס קמח אורז (ניתן לטחון לבד במעבד מזון חזק)
  • 1/2 כוס קמח טפיוקה (ניתן לטחון לבד במעבד מזון חזק)
  • 1/2 כוס קמח שקדים
  • 1/2 כוס סירופ מייפל טיבעי
  • 1/3 כוס שמן קוקוס (להמיס בכוס בתוך כוס עם מים רותחים)
  • 1 כפית תמצית ווניל  
  • קורט מלח
  • 2 חלמונים

למילוי התמרים:

  • תמרים מסוג מג'הול מגולענים/ בוואקום.
  • אגוזים טחונים

למילוי הפרג:

  • 1/4 כוס מים
  • 2 כפות דבש
  • 1/3 כוס מייפל טבעי
  • 1 כוס פרג טחון
  • 2 כפות מיץ לימון טרי 
  • 1 כפית גרידת לימון

אופן ההכנה לאוזני המן פריכים ממרכיבים בריאים בלבד:

הכנת הבצק:

  1. בקערה הכניסו את כל המצרכים ולושו היטב עד לקבלת בצק הומגני ונעים לעבודה, אם יש צורך והבצק דביק הוסיפו מעט שקדים טחונים (קמח שקדים)

הכנת מילוי תמרים:

  1. לגלען תמרים מסוג מג'הול לרסק בעזרת מזלג ולהוסיף אגוזים טחונים
  2. או לקחת תמרים בוואקום ולערבב עם אגוזים 

הכנת מילוי פרג:

  1. בסיר הכניסו את המים, הדבש והמייפל והניחו על האש, הביאו לרתיחה והוסיפו את הפרג.
  2. כבו את האש והוסיפו מיץ לימון וגרידת לימון ובחשו היטב.
  3. אם הבלילה מידי נוזלית ניתן להוסיף מעט אגוזים טחונים בכדי למצק אותה מעט.
  4. יש למלא את אזני המן רק כשהמילוי קר לגמרי.

הכנת אוזני המן:

  1. רדדו את הבצק בין 2 ניירות אפיה וקרצו עיגולים, מלאו את העיגולים בחצי כפית פרג / תמרים.
  2. סגרו הייטב כל אוזן המן, והניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  3. הכניסו לתנור שחומם מראש על 190° למשך כ 10 דקות עד להזהבת השוליים.
  4. הוציאו מהתנור וצננו, אכסנו בכלי סגור (מאוד חשוב לקרר לגמרי ואז לאחסן).

בהצלחה רבה ופורים שמח

המתכון מאת: צילה אילסון, מאמנת לאורח חיים בריא.

 

art

 צבע אדום