מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 23°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 30°c
אשדוד 23°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 23°c
באר שבע 23°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 30°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון למאפה פסטו, גבינה צהובה וזיתים

ארוחת ערב עם מאפה גבינה צהובה, פסטו וזיתים, בצורה מעניינת ובטעם מיוחד, הגישו אותו לצד כוס שוקוליטה חמה או נס קפה וארוחת הערב שלכם תצא מושלמת

מתכון למאפה פסטו, גבינה צהובה וזיתים

מתכון למאפה פסטו, גבינה צהובה וזיתים

זמן ההכנה: 45 דקות. זמן אפיה: 30 דקות.

המצרכים למאפה פסטו, גבינה צהובה וזיתים:

כוס מדידה חד פעמית חמה

  • 1 ק"ג קמח
  • 1.5 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 3 עד 3.5 כוסות מים פושרים
  • 1/4 כוס שמן

למילוי:

  • ממרח פסטו
  • גבינה צהובה
  • טבעות זיתים

אופן הכנה למאפה פסטו, גבינה צהובה וזיתים:

הכנת הבצק:

  1. בקערה הכניסו את כל המצרכים ולושו היטב עד לקבלת בצק חלק
  2. הניחו להתפחה במשך חצי שעה

הכנת המילוי והצורה:

  1. רדדו מהבצק ריבוע דק ומרחו אותו בממרח פסטו, פזרו גבינה צהובה וזיתים פרוסים וגלגלו לרולדה
  2. עגלו את הרולדה לצורת טבעת והדקו את שני הקצוות היטב.
  3. חיתכו סביב הרולדה חריצים עמוקים והשאירו מרווח של אצבע מהקצה
  4. סובבו כל רצועה והניחו אותם אחד מול השני
  5. התפיחו במשך רבע שעה
  6. מרחו בביצה טרופה ופזרו שומשום.
  7. הניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה, והכניסו לתנור שחומם מראש על -180° למשך כחצי שעה.
  8. הוציאו מהתנור והגישו.

בהצלחה רבה ובתאבון.

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

 צבע אדום

art