עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון למג'דרה מבורגול
ארוחת צהרים עם מתכון למג'דרה מעניינת המחליפה את האורז בבורגול ובשילוב עדשים ירוקות ובצל מטוגן מלמעלה, יוצרים מעדן ריחני וטעם מיוחד לארוחה חגיגית יותר
מתכון למג'דרה מבורגול
זמן ההכנה: 45 דקות. זמן בישול: 20 דקות.
המצרכים למג'דרה מבורגול:
- 1 וחצי כוסות עדשים ירוקות (שרויים במים במשך חצי שעה)
- 3 כוסות בורגול גס (שרויים במים במשך חצי שעה)
- 1 כפית כורכום
- 1 כף כמון
- 3/4 כף מלח
- פלפל שחור
- 1/4 כוס שמן
- 1.5 ליטר מים
- 3 בצלים גדולים קצוצים
- שמן
אופן ההכנה למג'דרה מבורגול:
- הרתיחו את העדשים עם 3 כוסות מים במשך כחצי שעה עד שהעדשים מתרככים
- שטפו טוב את הבורגול והוסיפו לסיר העדשים, הוסיפו מים במידת הצורך (המים צריכים להיות 1 ס"מ מעל הבורגול)
- תבלו ובשלו על אש גבוהה עד שהמים מגיעים לגובה הבורגול, העבירו ללהבה נמוכה וכסו את הסיר, בשלו במשך כ- 20 דקות.
- חממו מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להשחמה נאה.
- שפכו את הבצל המטוגן על הבורגול המוכן והגישו.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון