עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון למרק כרובית קטיפתי וחלק
אוהבים מרקים? המתכון הזה מעניין וטעים במיוחד | שילוב של כרובית המבושלת עם מגוון ירקות בתוספת אגוז מוסקט המוסיף טעם מיוחד למרק מושלם הנטחן למרקם קטיפתי וחלק
מתכון למרק כרובית קטיפתי וחלק
זמן ההכנה: 25 דקות. זמן בישול: 40 דקות.
המצרכים למרק כרובית קטיפתי וחלק:
- 1 כרובית
- 1 בצל קצוץ
- 4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 שורש סלרי קצוץ
- 1 שורש פטרוזיליה קצוץ
- 3 ארטישוק ירושלמי קלוף
- מלח
- פלפל שחור
- אגוז מוסקט
- חלב קוקוס
אופן ההכנה למרק כרובית קטיפתי וחלק:
- בסיר הכניסו את כל הירקות ומלאו במים עד לכיסוי הירקות.
- הוסיפו מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט, הביאו לרתיחה והנמיכו את האש, כסו את הסיר ובשלו עד לריכוך מלא במשך 40 דקות.
- לאחר הבישול טחנו את המרק עם הירקות עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי
- הוסיפו מעט חלב קוקוס ערבבו היטב והגישו חם בצלוחית, ניתן להוסיף קרוטונים.
בהצלחה רבה ובתאבון.
קרדיט מתכון: שף אבי פרץ
מאת: יהודית וינטרוב