מבזקים +
תל אביב 28°c
באר שבע 25°c
חיפה 24°c
ירושלים 20°c
בית שמש 23°c
בני ברק 30°c
אשדוד 25°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 28°c
באר שבע 25°c
חיפה 24°c
ירושלים 20°c
בית שמש 23°c
בני ברק 30°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת פקאן ופירות יבשים

עוגה בחושה ומוצלחת, קלה להכנה וטעימה | שילוב של אגוזי פקאן ופירות יבשים קצוצים הנותנים טעם מיוחד לעוגה חגיגית וססגונית | מתאימה לכל עת ונוחה לאכסון

מתכון לעוגת פקאן ופירות יבשים

מתכון לעוגת פקאן ופירות יבשים

זמן ההכנה: 25 דקות. זמן האפייה: 40 דקות.

המצרכים לעוגת פקאן ופירות יבשים:

  • 6 ביצים גודל לארג'
  • 1 כוס סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים טרי
  • 1 כוס קמח תופח (או כוס קמח רגיל עם כפית אבקת אפיה)
  • 1.5 כוסות קוקוס
  • 100 גרם אגוזי פקאן קצוצים
  • 150 גרם פירות יבשים קצוצים (מה שאוהבים)

אופן ההכנה לעוגת פקאן ופירות יבשים:

  1. במיקסר עם וו הקצפה מקציפים ביצים שלמות במשך מספר דקות, מוסיפים את הסוכרים ומקציפים עוד מספר דקות, המסה יוצאת צהבהבה ותפוחה.
  2. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים בהדרגה את השמן ומיץ התפוזים ומוסיפים את הקוקוס.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את הפירות היבשים והאגוזים עם הקמח ומוסיפים אותם בהדרגה למסה, תוך כדי ערבול איטי, עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. יוצקים את המסה לתבנית בינונית סיליקון או אחרת משומנת ומקומחת (אפשר למלא את המסה כמעט עד סוף התבנית, העוגה תופחת מעט)
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות עד הזהבה, במשך כ45 דקות
  6. מצננים ומקפיאים לפני חילוץ.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: שולמית שחר

 

 צבע אדום

art