מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 26°c
ירושלים 20°c
בית שמש 24°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
כ"ב חשון התשפ"ה | 23.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 26°c
ירושלים 20°c
בית שמש 24°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לרול סלמון במילוי ירקות צלויים על מצע פריקי מעושן

מנה ראשונה מכובדת של דג סלמון מגולגל וממולא במגוון ירקות, מתובלים במעט סילאן ולימון ובתוספת נבטים היוצרים יחדיו מנת יוקרה המוגשת לצד פריקי מעושן, המורכב מגרגירי חיטה מבושלים ועגבניות

מתכון לרול סלמון במילוי ירקות צלויים על מצע פריקי מעושן

מתכון לרול סלמון במילוי ירקות צלויים על מצע פריקי מעושן / מאת: ניסי גולדרייך

זמן ההכנה: 50 דקות. זמן אפייה: 12 דקות.

המצרכים לרול סלמון במילוי ירקות צלויים על מצע פריקי מעושן:

לסלמון:

  • פילה סלמון ללא עור פרוס לרצועות ברוחב של 2 וחצי ס"מ
  • בזיליקום קצוץ
  • 1/2 שקית שעועית ירוקה שלמה קפואה ומופשרת
  • 2 גמבות אדומות חתוכות לרצועות דקות
  • 3 גזרים חתוכים לרצועות דקות
  • 1 חבילת נבטים
  • מעט סילאן
  • 1 לימון
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן זית איכותי בחומציות נמוכה

לפריקי:

  • 2 כוסות חיטה שטופה ונקיה
  • 4 כוסות מים רותחים
  • 10 עגבניות מיובשות
  • 1 כפית כמון
  • קצת מלח
  • שמן זית איכותי בחומציות נמוכה

אופן ההכנה לרול סלמון במילוי ירקות צלויים על מצע פריקי מעושן:

  1. מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן זית וצולים תחילה את הרצועות גזר והגמבה עד לריכוך, מוסיפים את השעועית הירוקה, מתבלים במעט סילאן, מלח ופלפל וממשיכים לצלות עוד מספר דקות
  2. מוסיפים את הנבטים, מערבבים ומורידים מהאש
  3. לוקחים רצועה של סלמון ומניחים במרכז מהמילוי של הירקות ומגלגלים את השוליים אחד על השני לרול, נועצים קיסם לסגירה, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומסדרים אחד לצד השני
  4. מתבלים את הסלמון במלח ופלפל ומפזרים בזיליקום קצוץ, סוחטים עליו מעט לימון ומזלפים מעט שמן זית
  5. מחממים תנור ל200 מעלות ואופים במשך 12 דקות
  6. מוציאים מהתנור ומוציאים את הקיסם 
  7. הכנת הפריקי:
  8. מחממים סיר עם מעט שמן זית וצולים דקה את החיטה, מתבלים במלח וכמון ומוסיפים את המים
  9. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד לאידוי המים, אם אוהבים יותר רך את החיטה ניתן להוסיף עוד כוס מים רותחים
  10. בקערה עם מים רותחים חולטים את העגבניות כ10 דקות עד לריכוך וקוצצים
  11. מוסיפים את העגבניות לחיטה ומערבבים, טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך, מורידים מהאש ומגישים יחד עם הדג חם.

בהצלחה רבה ופורים שמח!

 

 צבע אדום

art