עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לאורז אדום עם עוף ופולים
ארוחת צהריים טעימה והפעם מהמטבח העיראקי: עוף ברוטב עגבניות בשילוב של פולים ובהגשה לצד אורז אדום מוצלח שיוצא אחד אחד; בטעם משובח ובשילוב של ירק קצוץ, בצל ותבלינים, המתבשלים יחדיו ויוצרים מאכל מסורתי אהוב
מתכון לאורז אדום עם עוף ופולים
זמן ההכנה: 40 דקות. זמן בישול: 30 דקות.
המצרכים לאורז אדום עם עוף ופולים:
- 6 כרעיים עוף
- 3 כפות רסק
- 1 בצל קצוץ
- 2 כפות כוסברה יבשה
- 1.5 ליטר מים
- 4 כוסות אורז רצוי בסמטי
- 1 שקית פול ירוק
- 6 שיני שום כתוש
- 1 כף מלח
- 1/2 כף אבקת מרק
- פלפל שחור
- שמן
אופן ההכנה לאורז אדום עם עוף ופולים:
- חממו סיר עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד לשקיפות
- הוסיפו את העוף וטגנו משני הצדדים, הוסיפו את הרסק והשחימו מספר דקות
- הוסיפו את הפולים וליטר מים, ערבבו ובשלו במשך חצי שעה, הוסיפו מים לפי הצורך.
- הוציאו מהסיר עם העוף, רוטב עם פולים לסיר רחב.
- שטפו את האורז והכניסו לסיר
- וודאו שכמות המים תהיה 2 ס"מ מעל האורז, בשלו על אש גבוהה עד שהמים מגיעים לגובה האורז.
- הנמיכו את האש וכסו את הסיר, בשלו במשך כ-20 דקות
- לרוטב שנותר בסיר עם העוף הוסיפו, פלפל שחור, מלח ומעט אבקת מרק, וערבבו, בשלו על אש נמוכה עוד חצי שעה.
- בסיר נפרד חממו מעט שמן והוסיפו את הכוסברה היבשה והשום ובשלו כ-3 דקות.
- שפכו מעל האורז המבושל, וערבבו קלות.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון