עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לתפוחי אדמה שלמים בזילוף שמנת ופטריות מוקפצות
ארוחת ערב טעימה במיוחד עם תפוחי אדמה מאודים ופתוחים, בזילוף של שמנת חמוצה ופטריות מוקפצות בוטב טריאקי וצ'ילי מתוק, יוצרים יחדיו טעם נפלא ומאכל מקורי
מתכון לתפוחי אדמה שלמים בזילוף שמנת ופטריות מוקפצות
זמן ההכנה: 30 דקות. זמן אפייה: 60 דקות.
המצרכים לתפוחי אדמה שלמים בזילוף שמנת ופטריות מוקפצות:
- תפו״א כמספר הסועדים
- מלח גס
- 1 חב' פטריות מקופסא או טריים
- 1 בצל חתוך גס
- מעט שמן
- רוטב טריאקי
- רוטב צ׳ילי מתוק
- 1 שמנת חמוצה
- 1 גבעול בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה לתפוחי אדמה שלמים בזילוף שמנת ופטריות מוקפצות:
- עטפו בנייר כסף את תפו״א עם הקליפה עם מעט מלח גס.
- הניחו על תבנית אפיה והכניסו לתנור למשך שעה
- הוציאו מהתנור והורידו את הנייר מעכו מעט את התפו"א בכדי שיפתחו מעט, זלפו מעל תפוחי האדמה שתי כפות של שמנת חמוצה
- חממו מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה הוסיפו את הפטריות והקפיצו עד להשחמה, הוסיפו את הטאריקי והצ׳ילי המתוק וערבבו היטב, הורידו מהאש והניחו מעל השמנת פזרו מלמעלה בצל ירוק קצוץ והגישו חם.
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי.