מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 26°c
אשדוד 19°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 26°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לטורטייה ביתית במילוי חומוס, בשר, סלט וצ'יפס

מתחשק לכם על טורטייה ממולאת לארוחת הצהריים? קבלו מתכון לטורטייה ביתית במילוי של פרוסות בקר עם חומוס, צ'יפס קריספי וסלט ירקות עסיסי היוצרים יחדיו ארוחה משביעה וטעימה במיוחד

מתכון לטורטייה ביתית במילוי חומוס, בשר, סלט וצ'יפס

מתכון לטורטייה ביתית במילוי חומוס, בשר, סלט וצ'יפס

זמן ההכנה: 45 דקות.

המצרכים לטורטייה ביתית במילוי חומוס, בשר, סלט וצ'יפס:

לטורטייה:

כוס מדידה חד פעמית חמה

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כוס מים פושרים
  • 1 כפית מלח

לבשר:

  • בשר מספר 5
  • עלי דפנה
  • מים

לצ'יפס:

  • תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרצועות צ'יפס.

לסלט:

  • 1 עגבנייה
  • 1 מלפפון
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 1/2 בצל
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן
  • לימון

לממרח:

  • ממרח חומוס / טחינה

אופן ההכנה לטורטייה ביתית במילוי חומוס, בשר, סלט וצ'יפס:

הכנת הטורטייה:

  1. בקערה הכניסו את כל המצרכים ולושו היטב עד לקבלת בצק רך, הוסיפו מים או קמח לפי הצורך.
  2. הניחו בצד את הקערה מכוסה למשך חצי שעה.
  3. חלקו את הבצק ל-8 כדורים
  4. רדדו כל כדור עם מעט קמח לעיגול בעובי 1 מ"מ
  5. חממו מחבת טפלון וטגנו משני הכיוונים ובעזרת מזלג הורידו אויר בבועות שנוצרות.

הכנת הבשר:

  1. בסיר עם מים הכניסו את הבשר ועלי הדפנה והביאו לרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו במשך 3 וחצי שעות בסיר מכוסה. ( אם משתמשים בסיר לחץ מבשלים במשך שעה וחצי)
  2. הוציאו את הבשר מהמים, צננו היטב ופרסו לפרוסות דקות.

הכנת הסלט:

  1. קצצו את העגבנייה, המלפפון והבצל לקוביות, והכניסו לקערה, הוסיפו את הכוסברה ותבלו במלח, פלפל שחור, מעט שמן ולימון לפי הטעם. ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

הכנת הצ'יפס:

  1. טגנו את רצועות תפוחי האדמה במחבת עם שמן עמוק או בצ'יפסר והוציאו בהזהבה.

הרכבת המנה:

  1. חתכו חריץ בטורטייה עד לאמצע. ומרחו ברבע מהטורטייה חומוס, ברבע נוסף הניחו 3 פרוסות בקר, ברבע נוסף הניחו את הסלט וברבע הנותר הניחו את הצ'יפס.
  2. הרכבת הטורטייה. קרדיט: נועם זיגדון
  3. קפלו את הטורטייה ל4 כך שיווצר לכך משולש ממולא. ותתפנקו.

בהצלחה רבה ובתאבון.

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

 צבע אדום

art