יו״ר ועדת החוקה חה״כ שמחה רוטמן בסרטון: ״ביקרתי היום את אלי פלדשטיין בכלא. אחרי מה שראינו בדיון כל עם ישראל ראה שמדובר ברדיפה פוליטית. אין שום הצדקה להחזיק אותו, בטח לא בתנאים האלו. היה לי חשוב לבוא ולהשמיע לו את הקול שלכם. הוא התרגש עד דמעות לדעת שהפגנתם עבורו, שדואגים לו ושאכפת לכם ממנו״.
מתכון לעוגת טריקולד – שלוש שכבות מוס בשלושה צבעים
עוגה יוקרתית מהחלומות המורכבת משלוש שכבות של מוס בשלושה צבעים, כאשר מלמעלה עוטף אותה בטוב טעם גנאש שוקולדי מבריק, ומלמטה שוכנת לה שכבת בסיס העשויה משבבי קרמל ונוגט, היוצרים יחדיו קינוח חלומי
מתכון לעוגת טריקולד – שלוש שכבות מוס בשלושה צבעים
זמן ההכנה: 5 שעות.
המצרכים לעוגת טריקולד – שלוש שכבות מוס בשלושה צבעים:
לתערובת הג'לטין:
- 10 גרם ג'לטין
- 50 גרם חלב
לשכבת בסיס:
- 100 גרם שבבי קרמל
- 100 גר שוקולד מריר מומס
- 3 כפות ממרח נוגט - פרלינה
למוס שוקולד מריר:
- 100 גר' שוקולד מריר
- 350 מ"ל שמנת מתוקה
- 1 כפית נס קפה
למוס שוקולד חלב:
- 150 גרם שוקולד חלב
- 350 מ"ל שמנת מתוקה
למוס שוקולד לבן:
- 150 גרם שוקולד לבן
- 350 מ"ל שמנת מתוקה
לגנאש שוקולד מריר:
- 100 מ"ל שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה לעוגת טריקולד – שלוש שכבות מוס בשלושה צבעים:
הכנת תערובת הג'לטין:
- בקערה ערבבו את הג'לטין עם החלב, והשהו במשך 10 דקות
- חלקו את תערובת הג'לטין עם החלב ל3 צלוחיות כך שבכל אחת יהיה 20 גרם
הכנת שכבת הבסיס:
- בקערה ערבבו את כל המצרכים עד לקבלת מרקם אחיד. ושפכו אתה לרינג עגול מצופה מבפנים בנייר כסף ונייר אפיה.
- הכניסו להקפאה במשך רבע שעה ובינתיים הכינו את שכבת המוס הראשונה
הכנת מוס שוקולד מריר:
- המיסו את השוקולד מריר עם 100 מ"ל שמנת מתוקה וכפית נס קפה, והוסיפו צלוחית אחת של תערובת הג'לטין, ערבבו היטב עד לקבלת תערובת חלקה. וצננו.
- הקציפו 250 מ"ל שמנת מתוקה עד לקבלת קצף יציב ערבבו אותו בתנועות קיפול עם תערובת השוקולד.
- שפכו על התחתית והכניסו להקפאה במשך שעה.
הכנת מוס שוקולד חלב:
- המיסו את שוקולד החלב עם 100 מ"ל שמנת מתוקה, והוסיפו צלוחית אחת של תערובת הג'לטין ערבבו היטב עד לקבלת תערובת חלקה, וצננו.
- הקציפו 250 מ"ל שמנת מתוקה וערבבו בתנועות קיפול עם תערובת השוקולד.
- שפכו על המוס שוקולד מריר והכניסו להקפאה למשך שעה.
הכנת מוס שוקולד לבן:
- המיסו את השוקולד הלבן עם 100 מ"ל שמנת מתוקה, והוסיפו את הצלוחית האחרונה של תערובת הג'לטין וערבבו עד לקבלת תערובת חלקה, וצננו.
- הקציפו 250 מ"ל שמנת מתוקה וערבבו בתנועות קיפול עם תערובת השוקולד.
- שפכו על המוס שוקולד חלב והכניסו להקפאה במשך שעה.
הכנת גנאש שוקולד מריר:
- בסיר הכניסו 100 מ"ל שמנת מתוקה והביאו לרתיחה, כבו את האש והוסיפו 100 גרם שוקולד מריר, המתינו מס' דקות עד להמסת השוקולד. וטרפו היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
- שפכו על מוס השוקולד הלבן. הקפיאו לילה וחלצו והרינג או התבנית העגולה.
המתכון מאת: מירב מלכה
קרדיט: מזל פנחס