׳כאן 11׳: בישראל סבורים כי הופעל לחץ על הוצאת צווי המעצר לנתניהו וגלנט לפני כהונת טראמפ. גורם ישראלי רשמי: הצווים הם אירוע פוליטי.
מתכון לעוגיות עיניים ואוזני המן
מתכון לבצק פריך מעולה שניתן להכין ממנו שני מתכונים, גם אוזני המן פריכים ומוצלחים וגם עוגיות עיניים מקוריות שתוכלו להשחיל להן חוט וליצור מהן שרשרת מיוחדת
מתכון לעוגיות עיניים ואוזני המן
זמן ההכנה: 45 דקות. זמן אפיה: 20 דקות.
המצרכים לעוגיות עיניים ואוזני המן:
לבצק:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- 400 גרם חמאה / מחמאה רכה
- 1 כוס סוכר
- 4 כוסות קמח
- 1 ביצה L
- 1 כפית תמצית וניל.
לאוזני המן:
- ממרח תמרים / שוקולד / חלווה / לוטוס וכו'
לציפוי העיניים:
- 300 גרם אבקת סוכר
- 5 כפות מים
- צבע מאכל שחור
- צבע מאכל תכלת
- צבע מאכל כחול
אופן ההכנה לעוגיות עיניים ואוזני המן:
הכנת הבצק:
- בקערה ערבבו היטב את כל המצרכים ולושו עד לקבלת בצק אחיד
- הכניסו לקירו למשך חצי שעה.
- רדדו את הבצק לעובי של 1 ס"מ וצרו עיגולים באמצעות קורצן או כוס.
- במרכז העיגול הניחו כך מהממרח שבחרתם וסגרו את הקצוות לצורת אוזני המן.
- הניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה והכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ- 20 דקות או עד להזהבה.
הכנת הבסיס לעוגיות עיניים:
- רדדו את הבצק לעובי של 1 ס"מ וצרו עיגולים באמצעות קורצן או כוס, צרו חור קטן בצד (כדי להשחיל את החוט אח"כ)
- הניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה והכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ20 דקות או עד להזהבה. וצננו.
הכנת ציפוי לעיניים:
- בקערה ערבבו היטב את הסוכר והמים וחלקו ל4 צלוחיות
- בצלוחית ראשונה הכניסו כף אחת מתערובת המים והשאירו בצבע לבן
- בצלוחית שניה הכניסו כף אחת מתערובת המים, הוסיפו מעט צבע מאכל שחור וערבבו היטב.
- את יתר תערובת המים חלקו לשני צלוחיות כאשר לאחת הוסיפו מעט צבע מאכל תכלת ולשנייה הוסיפו צבע מאכל כחול.
- כעת הכניסו כל צלוחית לשקית זילוף וייווצר לכם ארבע שקיות זילוף כאשר בכל אחת צבע אחר, אחת לבן, אחת שחור, אחת תכלת, ואחת כחול.
- מניחים את העיגולים האפויים על משטח העבודה ולוקחים את שקית הזילוף בצבע השחור, יוצרים עיגול קטן במרכז עיגול הבצק האפוי.
- הכנת עוגיות העיניים. קרדיט: נועם זיגדון
- סביבו עושים עיגול בצבע תכלת, אחר כך עושים עיגול לבן ומסיימים עם הצבע הכהה.
- מצננים היטב ומשחילים חוט בחור שיצרנו.
בהצלחה רבה ובתאבון
תודה ליהודית נזייוב על הרעיון
המתכון מאת: נועם זיגדון