מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 26°c
אשדוד 18°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 26°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת בצק פריך, שוקולד, קוקוס ואותיות מרציפן

עוגה פשוטה וטעימה המורכבת משלוש שכבות, כאשר השכבה תחתונה אפויה בנפרד ומעליה שתי שכבות נוספות של שוקולד וקוקוס הנאפות יחדיו ומעל העוגה עיטור יוקרתי של מרציפן וחלבת שוקולד יוצרים יחדיו עוגה מרשימה שניתן לחלקה לשני עוגות

מתכון לעוגת בצק פריך, שוקולד, קוקוס ואותיות מרציפן

מתכון לעוגת בצק פריך, שוקולד, קוקוס ואותיות מרציפן

זמן ההכנה: 120 דקות. זמן אפיה: 30 דקות.

המצרכים לעוגת בצק פריך, שוקולד, קוקוס ואותיות מרציפן:

לשכבה ראשונה - עוגת שוקולד קוקוס:

  • 4 ביצים גודל לארג'
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1 כוס סוכר חום
  • 3/4 כוס קוקוס
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
  • 80 גרם אינסטנט פודינג וניל
  • טיפה צבע מאכל צהוב אופציונלי

לשכבה השניה פריך תפוזים:

  • 350 גרם קמח
  • 200 גרם שמן
  • 10 גרם אבקת אפיה
  • 120 גרם מיץ תפוזים
  • 150 גרם סוכר
  • מעט צבע מאכל כתום אופציונלי

לשכבה השלישית:

  • 4 ביצים גודל לארג'
  • 200 גרם סוכר
  • 250 גרם שמנת מתוקה
  • 90 גרם קוקוס
  • 100 גרם פיסטוקים גרוסים דק
  • 190 גרם קמח תופח
  • קורט מלח
  • מעט תמצית וניל

לקישוט העליון - מרציפן אותיות וחלבת שוקולד:

למרציפן:

  • 50 גרם אבקת שקדים
  • 25 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית מיץ לימון

לחלבת שוקולד:

  • 180 גרם שוקולד מריר
  • 120 גרם טחינה גולמית
  • 180 גרם ביסקויטים טחונים בטעם שוקולד

אופן ההכנה לעוגת בצק פריך, שוקולד, קוקוס ואותיות מרציפן:

הכנת השכבה הראשונה - עוגת שוקולד וקוקוס:

  1. בקערה גדולה מערבבים היטב שמן, ביצים וסוכר. מוסיפים בהדרגה את המצרכים היבשים עד לאיחוד. (המסה יוצאת סמיכה)
  2. משטחים את זה ברינג 24 משומן וסגור בצד אחד בנייר אפיה ונייר כסף, ואופים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות למשך כחצי שעה או עד הזהבה.
  3. מצננים, מפרידים את העוגה מהרינג בעזרת סכין ומקפיאים.

הכנת השכבה השניה - פריך תפוזים:

  1. מערבבים היטב בקערה את החומרים עד לאיחוד, משטחים את המסה ברינג גודל 24 סנטימטר משומן וסגור בצד אחד עם נייר אפיה ונייר כסף ומכניסים להקפאה.
  2. בינתיים מדליקים תנור לחום של 160 מעלות ומכינים את השכבה הנוספת.

הכנת השכבה השלישית:

  1. בקערה גדולה מכניסים את הביצים והשמנת מתוקה ומערבבים במטרפה ידנית. מוסיפים את יתר המצרכים וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מוציאים את הבצק מהמקפיא ויוצקים את תערובת הביצים והשמנת פנימה, מכניסים לתנור ואופים במשך כשעה עד להזהבה.
  3. מצננים את העוגה ומנתקים אותה מהרינג בעזרת סכין.
  4. מוציאים את עוגת השוקולד קוקוס מהמקפיא ומורחים עליה שכבה דקה של ריבת משמש ומניחים עליה את שתי השכבות הנוספות.
  5. מיישרים קצוות אם יש צורך ומניחים עטוף במקרר.

הכנת הקישוט העליון - מרציפן אותיות וחלבת שוקולד:

הכנת המרציפן:

  1. במגימיקס טוחנים את הכל עד למסה חלקה, ודוחסים לאותיות הבולטות שבתבנית ומהקפיאים.

הכנת חלוות שוקולד:

  1. על בן מרי שמים את השוקולד וממיסים אותו, מוסיפים לו את הטחינה הגולמית ומערבבים היטב.
  2. מוספים את הביסקוויטים הטחונים ומערבבים עד לאיחוד המסה, יוצקים את זה על גבי המרציפן שדחסנו לאותיות שבתבנית ומנערים מעט כדי לפלס את המסה, מקפיאים לפני חילוץ.
  3. מחלצים את חלוות השוקולד והמרציפן מתבנית הסיליקון ומניחים על גבי עוגת שלושת השכבות.
  4. תבנית חלוות השוקולד והמרציפן. קרדיט: שולמית שחר.

הערה: למי שאין תבנית סיליקון וכן רוצה להנות מהטעמים הנוספים משטחים את המרציפן  ברינג משומן שעטוף בצד אחד שלו בנייר אפיה ונייר כסף ( הרינג שבו השתמשנו לאפיית העוגה או אפילו רינג קטן יותר) ומקפיאים...מעל יוצקים את חלבת השוקולד ומקפיאים לפני חילוץ... מניחים את זה על גבי השכבות האחרות

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: שחר שולמית

 

 צבע אדום

art