מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 26°c
אשדוד 19°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 19°c
בית שמש 19°c
בני ברק 26°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לקיש בטטות ופטריות ברוטב שמנת מוקרם

מתכון חלבי קל וטעים שיגוון לכם קצת את הארוחות, פאי מהיר במילוי של קוביות בטטה אפויות ופטריות פרוסות המשתלבים יחדיו עם שמנת מתוקה ותבלינים ובתוספת גבינה צהובה מגורדת הנותנת את הטעם המוקרם לפאי חלבי וטעים במיוחד

מתכון לקיש בטטות ופטריות ברוטב שמנת מוקרם

מתכון לקיש בטטות ופטריות ברוטב שמנת מוקרם

זמן ההכנה: 30 דקות. זמן אפיה: 60 דקות.

המצרכים לקיש בטטות ופטריות ברוטב שמנת מוקרם:

לבסיס:

  • 1 1/2 כוסות קמח
  • 100 גר׳ חמאה
  • מלח
  • 1/4 כוס מים קרים

למלית:

  • 3 כוסות פטריות שמפיניון טריות פרוסות
  • 3 בטטות חתוכות לקוביות ואפויות עם מעט שמן זית
  • 250 מ״ל שמנת מתוקה
  • מלח
  • פלפל לבן
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • 1 כוס גבינה צהובה מפוררת
  • 4 ביצים טרופות
  • 30 גר׳ חמאה ממוסת

אופן ההכנה לקיש בטטות ופטריות ברוטב שמנת מוקרם:

הכנת הבסיס:

  1. במעבד מזון הכניסו את כל המצרכים ועבדו היטב עד לקבלת בצק אחיד. גלגו את הבצק לכדור וצפו בניילון נצמד. הכניסו לקירור למשך 15 דקות.

הרכבת הקיש:

  1. רדדו את הבצק לעיגול בעובי של 0.5 ס״מ והניחו על תבנית קיש, הדקו היטב בצדדים ובעזרת מזלג חוררו את הבצק.
  2. בקערה נפרדת הניחו את הפטריות הפרוסות והבטטות האפויות. וערבבו אותן יחד.
  3. הניחו על הבצק את תערובת הפטריות והבטטות.
  4. בקערה נוספת ערבבו את השמנת המתוקה, הביצים, החמאה והגבינה הצהובה. ערבבו היטב בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת בלילה אחידה.
  5. שפכו את הבלילה מעל תערובת הפטריות והבטטות שבתבנית.
  6. הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך שעה, או עד הזהבה טובה ומרכז יציב.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי.

 

 צבע אדום

art