מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 26°c
אשדוד 18°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 26°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לחלוות שוקולד ומרציפן פיסטוק

קינוח מעניין וטעים עם רעיון מקורי, חלוות שוקולד עם בסלטה מיוחד של מרציפן פיסטוקים ושקדים טחונים היוצרים מראה יוקרתי ומיוחד מאוד, ממתק שתוכלו להתענג עליו לכבוד שבת קודש

מתכון לחלוות שוקולד ומרציפן פיסטוק

מתכון לחלוות שוקולד ומרציפן פיסטוק

זמן ההכנה: 45 דקות.

המצרכים לחלוות שוקולד ומרציפן פיסטוק:

מידות אוניברסליות

למרציפן פיסטוק:

  • 50 גרם שקדים מולבנים טבעיים
  • 50 גרם פיסטוקים טבעיים
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית מיץ לימון

לחלוות שוקולד:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם טחינה גולמית
  • 200 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד
  • 3 כפות קקאו

אופן ההכנה לחלוות שוקולד ומרציפן פיסטוק:

הכנת מרציפן פיסטוק:

  1. במעבד מזון טוחנים יחד את השקדים עם הפיסטוקים ואבקת הסוכר למסה פירורית אחידה ומגובשת, מוסיפים כפית מיץ לימון ומעבדים למרקם מרציפן.
  2. מניחים את התבנית על גבי משטח וממלאים רק את תבליט הפרחים שבתבנית, במרציפן פיסטוק ומקפיאים את התבנית יחד עם המשטח.
  3. (אם אין תבנית מדוגמת, משטחים את שכבת המרציפן בתחתית של תבנית אינגליש קייק חד פעמית, מומלץ במקרה הזה להכפיל את הכמות של מרציפן הפיסטוק)

הכנת חלוות שוקולד:

  1. בבן מרי ממיסים שוקולד מריר יחד עם הטחינה והקקאו עד לאיחוד, במקביל טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים, מוסיפים אותם לקערת השוקולד ומערבבים עד שכל המסה אחידה וחמימה
  2. יוצקים את המסה על גבי מרציפן הפיסטוק שבתבנית ומנערים בעדינות את המשטח עם התבנית כדי לשטח את המסה ומקפיאים במשך שעתיים או עד להתקשות מלאה.
  3. תבנית החלווה. קרדיט: שולמית שחר.
  4. מחלצים מהתבנית וזוללים

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: שולמית שחר

 

 

 צבע אדום

art