מבזקים +
תל אביב 22°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 18°c
בית שמש 22°c
בני ברק 32°c
אשדוד 22°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 22°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 18°c
בית שמש 22°c
בני ברק 32°c
אשדוד 22°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מעניין: איך מבשלים אורז בצורה הבריאה ביותר?

אורז – המאכל המסורתי והאהוב והפעם עם אופן הכנתו בצורה הבריאה ביותר, כיצד לבשל אותו? ומה כדאי לעשות לפני הבישול? • טכניקת הבישול הנכונה והסיבה לכך

מעניין: איך מבשלים אורז בצורה הבריאה ביותר?

בפעם הקודמת הסברנו כי הזן המומלץ והמועדף ביותר לאורז, הוא הזן הבסמטי.

לא ציינו בפעם הקודמת כי אורז בסמטי מלא עם יותר מינרלים, יותר ויטמינים, הרבה יותר סיבים. הוא מכיל את כמות הארסן הנמוכה ביותר. אך עדיין יש בו ארסן.

 

איך מבשלים אורז בצורה הבריאה ביותר? קרדיט: המרכז לרפואת הרמב"ם.

 להלן טכניקת הבישול הנכונה, שתפחית את רמת הארסן, כמה שפחות.

1. חשוב להשרות את האורז למשך מספר שעות. מתברר שלאחר ששופכים את המים שבהם הושרה האורז, נפטרים בערך מכ - 10% מכמות הארסן שהייתה בו.

2. לאחר ההשריה חשוב לבשל את האורז, עם כמות מים רבה מאוד, עם עודפי מים. פחות או יותר יחס של – על כל כוס אורז – שש כוסות מים. לא היחס הרגיל של כוס אורז ושתי כוסות מים.

הסיבה לכך, בזמן הבישול מתברר שחלק מהארסן נפלט אל המים. אם אין עודפי מים הארסן נשאר על האורז, דבוק לאורז ובתוך האורז. אם יש עודפי מים הארסן עובר אל המים ואז בסוף הבישול, כאשר נשפוך את עודפי המים האלה, נקבל אורז עם כ 50% פחות רמת ארסן.

כך נבדק במספר מחקרים, שבדקו עניין זה.

בשלו אורז בשיטה ההודית המסורתית עם הרבה מאוד מים. ולשפוך לאח"מ את המים. זאת השיטה הבריאה ביותר להכנת אורז, תהיו בריאים.

 

 צבע אדום

art