עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מחקר חדש חושף: מנת חיסון אחת משפיעה על מחלימים מקורונה
חוקר מאוניברסיטת בר אילן הראה לראשונה: מנת חיסון אחת של פייזר מספיקה כדי לעורר תגובה חיסונית חזקה אצל מחלימים מקורונה • המחקר בחן התעוררות של המערכת החיסונית ללא קשר לכמות הנוגדנים בדם • "מדובר בממצא שימושי עבור מקבלי החלטות שיוכלו לקבל החלטה האם לחסן את המחלימים מקורונה ובכמה חיסונים", אמר עורך המחקר
בדרך לשינוי שיטת תעדוף החיסונים? מחקר שנערך בישראל על ידי מומחה לאפידמיולוגיה פורסם הערב (חמישי) בכתב עת משפיע בעולם הרפואה וחשף מידע חדש לגבי חיסון מחלימים מקורונה. במחקר גילו שמנת חיסון אחת עוררה את המערכת החיסונית של כל משתתפי המחקר שנדבקו בעבר בנגיף. "זה לא אומר שהם איבדו את ההגנה לאחר ההדבקה אבל התגובה החזקה לחיסון אחד בלבד היא בהחלט מעודדת", אמר עורך המחקר, פרופסור מיכאל אדלשטיין.
פרופ' אדלשטיין, אפידימיולוג מהפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר-אילן בגליל, בחן כיצד משפיעה מנה אחת של חיסון פייזר נגד קורונה על מחלימים מהנגיף. המחקר נערך בבית החולים זיו בצפת על קבוצה של 514 עובדי צוות רפואי בני 19 עד 77. מדובר בקבוצה מעורבת של יהודים, דרוזים וערבים שרמות הנוגדנים שלהם לאחר החיסון הראשון נמדדו במשך 21 יום. 17 מתוכם אובחנו כחיוביים לקורונה כחודש עד 10 חודשים לפני קבלת החיסון.
מטרת המחקר הייתה לבחון אם יש התעוררות של המערכת החיסונית ממנה אחת של חיסון, ללא קשר לכמות הנוגדנים שהייתה לפני החיסון. כדי לבדוק את השפעת החיסון נמדדו רמות הנוגדנים של כל הקבוצה גם לפני החיסון, והתגלה כי אותם 17 שחלו בעבר בקורונה, הגיבו בצורה טובה לחיסון וזה עורר את המערכת החיסונית שלהם בצורה מובהקת ובאופן אחיד.
נכון להיום, במשרד הבריאות החליטו שלא לחסן עדיין מחלימים מקורונה ומתעדפים מתן חיסונים לכאלה שטרם נדבקו. כעת נחכה לראות האם הממצאים החדשים יגרמו לאישור קבלת מנת חיסון אחת עבור מי שכבר נדבק בקורונה והחלים.
"מדובר בממצא שימושי עבור מקבלי החלטות שיוכלו לקבל החלטה האם לחסן את המחלימים מקורונה ובכמה חיסונים", אמר המומחה למחלות מדבקות ואפידמיולוגיה חיסונית פרופ' אדלשטיין. "זה לא אומר שהם איבדו את ההגנה לאחר ההדבקה אבל התגובה החזקה לחיסון אחד בלבד היא בהחלט מעודדת. נצטרך לתקף את זה על קבוצה גדולה יותר של אנשים".
המחקר פורסם הערב בכתב העת הרפואי הנחשב "Eurosurveillance" בהוצאת המרכז האירופי לבקרת מחלות ומניעתן. עורך המחקר פרופ' אדלשטיין שימש כחוקר במערך בריאות הציבור בבריטניה והיה אחראי על מעקב אחר נתוני ההתחסנות בבריטניה ושיפור תוכנית ההתחסנות של הממלכה. באוגוסט הוא הצטרף לפקולטה לרפואה בבר אילן.