מבזקים +
תל אביב 25°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 22°c
בית שמש 22°c
בני ברק 29°c
אשדוד 25°c
י' תשרי התשפ"ה | 12.10.2024
תל אביב 25°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 22°c
בית שמש 22°c
בני ברק 29°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון למאפה במילוי חתיכות עוף ובצל

מאפה בצק במילוי חתיכות עוף מפוררות המטוגנות עם בצל זהוב ומתובלים יחדיו בשלושה תבלינים הנותנים את הטעם המשובח למילוי קרואסון בצק עסיסי המתאים כתוספת לכל ארוחה או לצד סלט ירקות עסיסי

מתכון למאפה במילוי חתיכות עוף ובצל

מתכון למאפה במילוי חתיכות עוף ובצל

זמן ההכנה: 45 דקות. זמן אפיה: 25 דקות.

המצרכים למאפה במילוי חתיכות עוף ובצל:

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים
  • 5 כפות סוכר
  • 2.5 כוסות מים
  • 1 כוס שמן (חד פעמי קר)
  • 1 כף מלח

למילוי:

  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • כרעיים עוף
  • כורכום
  • אבקת מרק
  • מלח
  • פלפל שחור

לציפוי:

  • ביצה טרופה
  • שומשום

אופן ההכנה למאפה במילוי חתיכות עוף ובצל:

הכנת הבצק :

  1. הכניסו את כל המצרכים לקערת המיקסר ועבדו במשך כ-7 דקות, והניחו להתפחה של 45 דקות, או עד הכפלת הנפח.

הכנת המילוי:

  1. הכניסו את העוף לסיר עם מים ומעט מלח הביאו לרתיחה והנמיכו את האש, בשלו במשך שעה וחצי. צננו היטב, הוציאו את בשר העוף מהעצמות ופוררו לחתיכות. (ניתן להמיר בשאריות עוף שנותר ממנות אחרות)
  2. חממו מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה. והוסיפו את חתיכות העוף המפוררות, הוסיפו את אבקת מרק העוף, מעט כורכום, מלח ופלפל שחור. וצננו היטב.

הכנת המאפה:

  1. רדדו מהבצק עיגול גדול וחיתכו למשולשים רחבים, הניחו כף ממילוי העוף בכל משולש וגלגלו לקרואסון.
  2. הניחו בתבנית מרופדת בנייר אפייה, הברישו בביצה טרופה ופזרו שומשום.
  3. הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 25 דקות. או עד להזהבה.
  4. הוציאו מהתנור והגישו לצד סלט ירקות עסיסי.

בהצלחה רבה ובתאבון.

המתכון מאת: אפרת ושדי

 

art

 צבע אדום