מבזקים +
תל אביב 25°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 22°c
בית שמש 22°c
בני ברק 29°c
אשדוד 25°c
י' תשרי התשפ"ה | 12.10.2024
תל אביב 25°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 22°c
בית שמש 22°c
בני ברק 29°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לחצ'פורי במילוי בשר ופטריות

חצ'פורי המוכר והפעם במילוי של תערובת בשר עשירה המלאה בכל טוב ומתובלת בטעם משובח, מתכון מעולה וקל להכנה, מתאים כארוחת צהריים מעניינת

מתכון לחצ'פורי במילוי בשר ופטריות

מתכון לחצ'פורי במילוי בשר ופטריות

זמן ההכנה: 40 דקות. זמן אפיה: 20 דקות

המצרכים לחצ'פורי במילוי בשר ופטריות:

לבצק:

  • 1/2 ק"ג קמח
  • 1 כף שמרים
  • 1 כף מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1.5 כוסות מים
  • 1/2 כוס שמן

לבשר:

  • 1/2 ק"ג בשר טחון
  • 3 בצל בינוני קצוץ
  • 1 קופסת פטריות שמפניון
  • 1 כף כמון שטוחה
  • 1 כף תבלין שווארמה
  • 1 כפית פלפל לבן שטוחה
  • מלח לפי הטעם
  • 1 כף צנוברים (לא חובה)

אופן ההכנה לחצ'פורי במילוי בשר ופטריות:

הכנת הבצק:

  1. בקערה הכניסו את כל המצרכים ולושו היטב עד לקבלת בצק אחיד. הניחו בצד מכוסה להתפחה במשך שעה.
  2. לושו היטב פעם נוספת וחלקו את הבצק ל8 כדורים.

הכנת המילוי:

  1. חממו מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את הפטריות וטגנו תוך כדי הקפצה עד להשחמה.
  2. הוסיפו את הבשר הטחון וערבבו היטב, המשיכו לבשל על אש גבוהה תוך כדי ערבוב תמידי במשך 15 דקות, הוסיפו את הכמון, תבלין השווארמה, פלפל לבן ומלח וערבבו היטב, הוסיפו את הצנוברים ובשלו עוד דקה. כבו את האש וצננו מעט.

הכנת החצ'פורי:

  1. רדדו כל עיגול בצק למלבן והדקו בצדדים ליצירת סירה מהבצק, מלאו את הסירה בתערובת הבשר.
  2. הניחו על תבנית מרופדת בנייר והכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 15 דקות, שברו ביצה לתוך כל אחת מהסירות והכניסו לתנור לעוד 5 דקות נוספות.

המתכון מאת: ח. ארנטרוי

 

art

 צבע אדום