מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 26°c
ירושלים 20°c
בית שמש 24°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
כ"ב חשון התשפ"ה | 23.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 26°c
ירושלים 20°c
בית שמש 24°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לקציצות דגים ברוטב חריף

ארוחת צהרים מיוחדת עם קציצות דגים ברוטב אדום וחריף, קציצות המורכבות מסלמון ולברק בתוספת ירק קצוץ, תבליני הבית ושמן זית מתבשלות ברוטב פלפלים ופרוסות לימון הנותנים את הטעם לקציצות משובחות ועסיסיות

מתכון לקציצות דגים ברוטב חריף

מתכון לקציצות דגים ברוטב חריף / מאת: מירב מלכה

זמן ההכנה: 45 דקות. זמן בישול: 30 דקות.

המצרכים לקציצות דגים ברוטב חריף:

לקציצות:

  • 1 דג פילה סלמון
  • 1/2 דג פילה לברק
  • לימון
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 4 שיני שום
  • 2 פרוסות לחם רטובות
  • מעט כמון
  • אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כמון
  • מעט שמן זית
  • מעט אבקת מרק

לרוטב:

  • 1 לימון פרוס לעיגולים דקים
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 1 פלפל חריף לרצועות
  • 1 גמבה אדומה לרצועות
  • 4 שיני שום פרוסות
  • מים
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 כפות פפריקה
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • צרור כוסברה קצוצה

אופן ההכנה לקציצות דגים ברוטב חריף:

הכנת הקציצות:

  1. השרו את הסלמון ודג לברק בלימון ומלח במשך 20 דקות ושטפו היטב .
  2. הכניסו לקערה את הדגים השטופים היטב יחד עם הכוסברה, השום, פרוסות הלחם הרטובות, מעט כמון, אגוז מוסקט וטחנו היטב בעזרת מקל בלנדר או במעבד מזון עד לקבלת עיסה אחידה.
  3. פזרו מלח, פלפל שחור, כמון, מעט שמן זית ומעט אבקת מרק ולושו היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
  4. צרו כדורים והניחו בקערה.

הכנת הרוטב:

  1. בתחתית הסיר הניחו את פרוסות הלימון, העגבניות, רצועות פלפל חריף, רצועות הגמבה והשום
  2. מלאו את הסיר במים, הביאו לרתיחה והוסיפו את כדורי קציצות הדגים
  3. בקערה נפרדת הכניסו את השמן, הפפריקה, הכורכום, כף מלח וכפית פלפל שחור, ערבבו היטב עד לקבלת רוטב חלק, שפכו לתוך הסיר המבעבע וערבבו קלות.
  4. לסיום פזרו את צרור הכוסברה הקצוצה. הנמיכו את האש ובשלו במשך 30 דקות.
  5. הגישו לצד אורז לבן.

בהצלחה רבה ובתאבון

 

 צבע אדום

art