מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 26°c
ירושלים 20°c
בית שמש 24°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
כ"ב חשון התשפ"ה | 23.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 26°c
ירושלים 20°c
בית שמש 24°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לתבשיל אורז עם שעועית ירוקה ומגוון ירקות

ארוחה קלה, טעימה וצבעונית והכל בקדירה אחת, תבשיל של מגוון ירקות בתוספת קוביות חזה עוף ושעועית ירוקה המתבשלים יחד עם אורז בסמטי, ומתובלים במגוון תבלינים, יוצרים יחדיו ארוחת צהריים מלאה בכל טוב

מתכון לתבשיל אורז עם שעועית ירוקה ומגוון ירקות

מתכון לתבשיל אורז עם שעועית ירוקה ומגוון ירקות

זמן ההכנה: 40 דקות. זמן בישול: 30 דקות.

המצרכים לתבשיל אורז עם שעועית ירוקה ומגוון ירקות:

  • 2 בצל קצוץ
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • פלפל אדום חתוך לקוביות
  • פלפל חריף קצוץ
  • שמן.
  • 2 שיני שום קצוצות.
  • חזה עוף חתוך לקוביות.
  • מלח
  • שאטה גרוסה
  • פפריקה
  • מעט סוכר
  • 3 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 1 חבילת שעועית ירוקה קפואה.
  • 2 כוסות אורז בסמטי שטוף
  • 1 כוס מים רותחים

אופן ההכנה לתבשיל אורז עם שעועית ירוקה ומגוון ירקות:

  1. חממו סיר עם שמן בנדיבות וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את גבעולי הסלרי, הפלפל האדום והפלפל החריף וטגנו עד להשחמה, הוסיפו את שיני השום הקצוצות. וערבבו היטב, הוסיפו את קוביות חזה העוף וערבבו היטב עד שהעוף משנה את צבעו ללבן.
  2. תבלו במלח, שאטה גרוסה, פפריקה ומעט סוכר
  3. הוסיפו את העגבניות והשעועית הקפואה וערבבו היטב.
  4. הביאו לרתיחה והנמיכו את האש, בשלו במשך כ10 דקות בסיר מכוסה.
  5. הוסיפו את האורז והמים הרותחים, ערבבו היטב, הגבירו את האש והביאו לרתיחה שוב.
  6. כסו את הסיר והנמיכו את האש ובשלו במשך כ 20 דקות. עד לבישול האורז
  7. כבו את האש והשאירו את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.

בהצלחה רבה ובתאבון.

המתכון מאת: רבקי קליין

 

 צבע אדום

art