עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לדג סלמון ברוטב פלפלים
דג סלמון רך ומוצלח לכבוד שבת קודש בשילוב רוטב אדום ופלפלים עסיסיים המוסיפים את הטעם המוצלח למנת הדגים בסעודה | הסוד בדג הסלמון הוא הבישול הקצר שלו, המשאיר לו את הרכות והטריות המשובחת
מתכון לדג סלמון ברוטב פלפלים / מאת: ניסי גולדרייך
זמן ההכנה: 30 דקות. זמן בישול: 20 דקות.
המצרכים לדג סלמון ברוטב פלפלים:
- פילה סלמון ללא עור פרוס למנות
- 10 פלפלים בייבי חתוכים לטבעות רחבות
- 2 פלפלים חריפים שלמים
- 10 עגבניות קצוצות
- ראש שום מחולק לשיניים
- צרור בזיליקום קצוץ או פטרוזיליה
- 1 כף מלח גס
- 1 כף דבש
- 1 כף פפריקה מעושנת
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- שמן זית איכותי בחומציות נמוכה
- לימון סחוט
אופן ההכנה לדג סלמון ברוטב פלפלים:
- מחממים סיר סוטאז' עם מעט שמן זית ומטגנים את שיני השום עד להזהבה
- מוסיפים את התבלינים והדבש, מערבבים עם מעט שמן זית ומביאים לרתיחה
- מוסיפים את הפלפלים והעגבניות וממשיכים לטגן עד לריכוך
- מוסיפים כוס מים רותחים וממשיכים לבשל עוד 10 דקות
- מוסיפים את הדג, סוחטים עליו את הלימון, מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ ומערבבים מעט עם הרוטב
- מורידים לאש נמוכה ומבשלים עוד 10 דקות
לכבוד שבת קודש!
בהצלחה רבה ובתאבון