עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לסלט סביח - חציל צלוי בטחינה ביצה קשה וסילאן
סלט סביח הוא סלט המורכב מחציל פרוס הנאפה בתנור עם מעט שמן זית ומלח המשתלב עם טחינה, קוביות ביצה קשה וסילאן המתובלים במעט מלח ויוצרים סלט טעים ומיוחד
מתכון לסלט סביח - חציל צלוי בטחינה ביצה קשה וסילאן / מאת: ניסי גולדרייך
זמן ההכנה: 40 דקות. זמן אפייה: 30 דקות.
המצרכים לסלט סביח - חציל צלוי בטחינה ביצה קשה וסילאן:
- 1 חציל פרוס דק
- 3 ביצים קשות חתוכות לקוביות בינוניות
- 1 כוס סלט טחינה מוכנה
- שמן זית איכותי בחומציות נמוכה
- 1 כף סילאן
אופן ההכנה לסלט סביח - חציל צלוי בטחינה ביצה קשה וסילאן:
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מסדרים את פרוסות החציל, מזלפים שמן זית ומפזרים מעט מלח גס
- אופים 30 דקות על חום 200 מעלות עד שהחציל מזהיב יפה
- מכינים טחינה לפי ההוראות ומתבלים במעט לימון ומלח
- בקערה שמים את פרוסות החציל ומוסיפים את הטחינה, הביצים והסילאן, מתבלים במעט מלח ומערבבים בעדינות
- שומרים בקירור.
בהצלחה רבה ובתאבון