עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון ללוף ממולא בבשר ואורז
מנה עיקרית מוצלחת: מתכון מיוחד ללוף במילוי בשר ואורז המתבשל עם גבעולי כרפס קצוצים, כוסברה ובתוספת מגוון רחב של תבלינים היוצרים יחדיו תבשיל מוצלח ואהוב בטעם מושלם
מתכון ללוף ממולא בבשר ואורז
זמן ההכנה: 50 דקות. זמן בישול: 45 דקות.
המצרכים ללוף ממולא בבשר ואורז:
3 גבעולי כרישה (רצוי גדולים) חתוכים
למילוי:
- 1 ק"ג בשר טחון
- 2 כוסות אורז
- 1 בצל קצוץ
- 2 גבעולי כרפס
- פטרוזיליה קצוצה
- כוסברה קצוצה
- 4 שיני שום כתוש
- מעט אבקת מרק
- גרידת לימון
- כפית משייה
- כפית כורכום
- פלפל שחור
- מלח
- שמן
לרוטב:
- 2 גבעולי סלרי קצוץ
- כל פנים הכרישה קצוץ
- מיץ מלימון שלם
- 5 שיני שום קצוץ
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית משייה
- פלפל שחור
- מעט מרק עוף
- מלח
- שמן
אופן ההכנה ללוף ממולא בבשר ואורז:
- חתכו את הלוף ל 5 חתיכות שוות, חתכו בכל חלק חתך עד המרכז, פזרו מעט מלח והניחו למשך 5 דקות
- הפרידו את העלים ושטפו היטב
- את החלקים הקטנים קצצו דק
- בקערה נפרדת, ערבבו היטב את כל מרכיבי המילוי
- חממו סיר עם מעט שמן וטגנו את הלוף הקצוץ עם כרפס והשום, הוסיפו את התבלינים ובשלו כדקה, הוסיפו מים ומרק עוף וערבבו.
- מלאו את הלוף במילוי הבשר והניחו בתוך הסיר עם הרוטב אחד ליד השני, הוסיפו מים עד לגובה הממולאים והביאו לרתיחה
- העבירו ללהבה בנונית על אש נמוכה ובשלו במשך כ-40 דקות
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון