עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לעוגת פירמידה מטורפת
עוגה מקורית בצורה מעניינת וחדשה, קלה להכנה ומהירה, מתאימה במיוחד להתענג עליה בשבת בבוקר לאחר הקידוש, שילוב הביסקוויטים הטבולים בחלב וקרם הגבינה יוצרים יחדיו עוגה חלבית, טעימה ומפנקת | נסו אותה ותיהנו גם אתם
מתכון לעוגת פירמידה מטורפת
זמן ההכנה: 30 דקות. זמן הקפאה: 60 דקות.
המצרכים לעוגת פירמידה מטורפת:
- 30 ביסקוויטים
- 1 כוס חלב
למלית:
- 500 גר' גבינה לבנה 9%
- 4 כפות חלב
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
- 1 שמנת מתוקה (250 מל')
- 1/2 כוס סוכר
לציפוי:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 25 גרם חמאה
אופן ההכנה לעוגת פירמידה מטורפת:
הכנת המלית:
- בקערה הכניסו את השמנת המתוקה והתחילו להקציף, הוסיפו בהדרגה את יתר המצרכים למלית והקציפו עד לקבלת קצף יציב
- הכינו שתי מגשים ופרסו על כל אחד מהם רדיד אלומיניום ברוחב 40 ס"מ.
- הכינו קערית עם חלב, סדרו על מגש טור של 5 ביסקוויטים, אד אחרי השני. מונחים לרוחבם, וצמודים זה לזה (ללא טבילה בחלב)
- הטבילו 5 ביסקוויטים בחלב וסדרו אותם בטור, צמודים לימינו של הטור הראשון, הכינו כך טור נוסף , מצד שמאל.
- הניחו חצי מהמלית לאורך שורת הביסקוויטים המרכזית.
- בעזרת רדיד האלומיניום, מרימים את שורות הביסקוויטים מימין ומשמאל, כך שתיווצר פירמידה מעל הקרם. סגרו היטב את הרדיד והכניסו להקפאה במשך שעה לפחות
הכנת הציפוי:
- הניחו בקערית את השוקולד והחמאה והמיסו במיקרוגל בהדרגה, עד שניתן לערבב אותם לקרם אחיד .
- הוציאו את העוגה מהמקפיא והורידו בזהירות את רדיד האלומיניום, צקו את הקרם לאורך הפירמידה. הכניסו לקירור עד להגשה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: מזל סיני, בעלת העסק מזלי Baking