עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון למוקפץ אטריות עם חזה עוף בסויה וסילאן
מוקפץ מושלם במתיקות מעודנת ובטעמם הנפלא של רוטב הסויה והסילאן המשתלבים באופן מוצלח עם הגמבות הצבעוניות, הפטריות והתירס בתוספת קוביות חזה העוף והאטריות יוצרים יחדיו מאכל אסייתי מושלם
מתכון למוקפץ אטריות עם חזה עוף בסויה וסילאן
זמן ההכנה: 50 דקות. זמן בישול: 30 דקות.
המצרכים למוקפץ אטריות עם חזה עוף בסויה וסילאן:
- 1/4 חב' אטריות רחבות
- 1/2 בצל קצוץ
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות דקות
- 1 גמבה צהובה חתוכה לרצועות דקות
- 1 חב' פטריות שמפניות חתוכות מסוננות
- 3 כפות גרגירי תירס (מקופסת שימורים)
- חזה עוף חתוך לקוביות
- שמן לטיגון
- 3 כפות סילאן
- 1 כפית מלח
- 4 כפות רוטב סויה
אופן ההכנה למוקפץ אטריות עם חזה עוף בסויה וסילאן:
- הרתיחו מים בסיר, הוסיפו מלח לפי הטעם ובשלו את האטריות עד לריכוך, הוציאו וסננו.
- חממו מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבצל והשום עד להזהבה, הוסיפו את הפלפלים וטגנו עד להשחמה ומראה מעט שרוף,
- הוסיפו את הפטריות המסוננות והתירס וערבבו היטב (מבשלים על אש גבוהה כל הזמן) המשיכו להקפיץ עד להזהבה יפה של התירס והפטריות.
- הוסיפו את קוביות חזה העוף והמשיכו להקפיץ, הוסיפו את הסילאן, הסויה והמלח, ערבבו היטב והמשיכו לטגן תוך כדי ערבוב תמידי.
- הוסיפו את האטריות המוכנות וערבבו היטב.
- בשלו עד לצמצום מלא של הנוזלים תוך כדי ערבוב תמידי.
- הוציאו מהאש והגישו חם.
טיפ: ניתן להחליף את האטריות הרחבות במקרוני למרקם שונה.
בהצלחה רבה ובתאבון.