עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לפולנטה תירס ברוטב פטריות עסיסי
ארוחת צהריים חלבית עם פולנטה - מנה המורכבת מקמח תירס, חלב וגבינות, בתוספת של רוטב פטריות עסיסי המשולב עם בצל ירוק קצוץ יוצרים יחדיו ארוחת צהריים חלבית, מעניינת וטעימה
מתכון לפולנטה תירס ברוטב פטריות עסיסי
זמן הכנה: 20 דקות.
המצרכים לפולנטה תירס ברוטב פיטריות עסיסי:
לפולנטה:
- 2 כוסות מים
- 2 כוסות חלב
- 30 גרם חמאה
- קורט מלח גס
- 3/4 כוס קמח תירס דק לפולנטה (אפשר גם כוס שלמה, יוצא יותר סמיך)
- 50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
- 75-100 גרם (3-4 פרוסות) גבינת גאודה (אם משתמשים בפרוסות חותכים אותן לקוביות קטנות)
לרוטב פטריות:
- 3-4 כפות שמן זית
- 2 סלסילות פטריות שמפיניון או פורטובלו קטנות, חתוכות גס (400-500 גרם)
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- כמון
- אגוז מוסקט
- 1 כף אבקת מרק פטריות
- 1-2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק או מעט עלי בזיליקום קצוצים
אופן הכנה לפולנטה תירס ברוטב פיטריות עסיסי:
הכנת הפולנטה:
- הכניסו את החלב, המים והחמאה בסיר קטן/בינוני. הניחו את הסיר על להבה בינונית - גבוהה.
- הוסיפו את המלח ואת קמח התירס תוך כדי בחישה, הביאו לרתיחה, והנמיכו את הלהבה.
- בשלו תוך כדי ערבוב כל חצי דקה, במשך כ 5-7 דקות, עד לצמצום כל הנוזלים, וקבלת דייסה סמיכה.
הכנת רוטב הפטריות:
- בזמן שהפולנטה מתבשלת, חממו מחבת רחבה על להבה גבוהה במשך דקה או עד שהמחבת ממש לוהטת.
- הוסיפו את שמן הזית, הפטריות ותבלו במלח ופלפל שחור.
- הקפיצו על להבה גבוהה במשך 5 דקות תוך כדי ערבוב תמידי, עד שהן מתרככות ונצרבות.
הרכבת המנה:
- הוסיפו אל הפולנטה המוכנה את גבינת הגאודה וגבינת הפרמז'ן, בחשו היטב ותבלו במלח לפי הטעם.
- חלקו לצלחות הגשה ומעל כל מנה הניחו ערימה יפה של פטריות.
- עטרו בבצל ירוק או עלי בזיליקום והגישו מיד.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי