מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 26°c
ירושלים 20°c
בית שמש 24°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
כ"ב חשון התשפ"ה | 23.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 26°c
ירושלים 20°c
בית שמש 24°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפיתות במילוי תערובת בשר המתובל היטב

ארוחת צהרים קריספית במיוחד עם פיתות במילוי תערובת בשר עסיסית המטוגנות או נאפות בתנור, בהגשה לצד סלט ירקות עסיסי וזילוף של טחינה והארוחה שלכם מושלמת

מתכון לפיתות במילוי תערובת בשר המתובל היטב

מתכון לפיתות במילוי תערובת בשר המתובל היטב

זמן ההכנה: 40 דקות. זמן אפיה: 20 דקות.

המצרכים לפיתות במילוי תערובת בשר המתובל היטב:

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 1.5 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף משפר אפיה
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כוס שמן
  • כ-500 מ"ל מים
  • ללוש כ10 דקות במיקסר.

למילוי תערובת הבשר:

  • 1 ק"ג בשר בקר טחון
  • 2 עגבניות קצוצות דק
  • 2 בצל בינוני קצוץ דק
  • 1/2 ראש שום קצוץ דק
  • חופן סלרי קצוץ דק
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק
  • חופן כוסברה קצוצה דק
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כפית כמון
  • פפריקה
  • סיבוב נדיב של שמן.

אופן ההכנה לפיתות במילוי תערובת בשר המתובל היטב:

הכנת הבצק:

  1. בקערה הכניסו את כל המרכיבים ולושו היטב במשך כ10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.
  2. כסו במגבת והניחו להתפחה במשך 60 דקות.

הכנת מילוי תערובת הבשר:

  1. בקערה הכניסו את כל המצרכים וערבבו היטב עד לקבלת עיסה אחידה.

הרכבת הפיתה:

  1. קחו כדור מהבצק ובעזרת היד פתחו לגודל של פיתה
  2. מלאו בנדיבות במרכז הבצק ממלית הבשר. אספו את קצוות הבצק לאמצע והדקו היטב.
  3. הפכו את הפיתה, כך שהפתח המהודק יהיה כלפי מטה ושוב מתחו מעט את הבצק בזהירות בעזרת היד עד לגודל של פיתה.
  4. הניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה והכניסו לתנור שחומם מראש על 220° במשך 15 עד 20 דקות או עד להשחמה נאה.
  5. ניתן לטגן בשמן לא עמוק את הצד הראשון עם סיר מכוסה על הלהבה הגדולה ואש בינונית קטנה ולהפוך לאחר מספר דקות עד להשחמה יפה.
  6. הגישו לצד סלט ירקות עסיסי וזילוף של טחינה.

משאריות הבשר שנותרו ניתן להכין סיגרים או קציצות בשר

להכנת סיגרים הצטיידו בבצק לסיגרים קנוי.

אופן הכנת הסיגרים. קרדיט: רבקי קליין

מתכון מאת: רבקי קליין

 

 צבע אדום

art