עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לעוגת תפוזים מיוחדת
עוגת תפוזים אותנטית וטעימה במיוחד, גבוהה, מיוחדת ומוצלחת והעיקר קלה להכנה, מתאימה מאוד ליד הקפה או התה בימי החורף הגשומים, כשמתחשק להתפנק על משהו אוורירי ורך
מתכון לעוגת תפוזים מיוחדת / מאת: מירב מלכה.
זמן הכנה: 20 דקות. זמן אפיה: 40 דקות.
המצרכים לעוגת תפוזים מיוחדת:
- תבנית 26 או 2 אינגליש קייק
- 6 ביצים L
- 1 כוס סוכר
- גרידה מלימון 1
- גרידה מתפוז 1
- 1 כוס שמן
- 2.5 כוסות קמח תופח (או רגיל עם 1 אבקת אפיה)
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
- 1 כפית מיץ לימון
אופן ההכנה לעוגת תפוזים מיוחדת:
- הפרידו את הביצים.
- את החלבונים הקציפו עם הסוכר עד לקבלת קצף טוב, הנמיכו את מהירות המיקסר, והוסיפו בהדרגה את החלמונים, גרידת הלימון וגרידת התפוז, המשיכו להקציף באיטיות לאיחוד.
- הוסיפו את השמן והקמח והמשיכו להקציף באיטיות, הוסיפו את מיץ התפוזים ומיץ הלימון, והקציפו עד לקבלת תערובת חלקה ומאוחדת.
- שפכו את הבלילה לתבנית סילקון פרח משומנת או כל צורה אהובה אחרת והכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 40 דקות.
- הוציאו מהתנור וצננו היטב.
- פזרו מלמעלה אבקת סוכר ותתענגו.
בהצלחה רבה ובתאבון.