עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון ללחמניות באן ושיפודי שישליק הודו
ארוחת צהריים שאף אחד לא התנגד לה, השפית והקונדיטורית נועם זיגדון מביאה מתכון מושלם ומגרה במיוחד של לחמניות באן קטנות הממולאות בקוביות שישליק הודו צלויות על שיפודים | מנה יוקרתית וטעימה במיוחד
=מתכון ללחמניות באן ושיפודי שישליק הודו
זמן ההכנה: 60 דקות. זמן אידוי: 15 עד 17 דקות. זמן צלייה: 10 דקות.
המצרכים ללחמניות באן ושיפודי שישליק הודו:
כוס מדידה חד פעמית חמה
כלי שחובה להצטייד בו: סלסלת אידוי מבמבוק (ניתן להשיג בחנויות טבע)
לבצק לחמניות באן: כ- 24 לחמניות
- 3 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1.5 כפות סוכר
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כוס מים פושרים ( אם הבצק יבש להוסיף עוד 1/4 כוס )
- 2 כפות שמן
- 1 כפית חומץ
- 1 כפית מלח
לשיפודי שישליק הודו:
- 1 קילו שישליק חתוכות לקוביות
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1/2 כף מלח
- 1/2 כף ראס אל חנות
- 1 כף כמון
- 1 כפית הל טחון
- 1 כפית אבקת שום
- פלפל שאטה טחון חריף ומתוק
- פלפל שחור
- 2 כפות שמן
אופן ההכנה ללחמניות באן ושיפודי שישליק הודו:
הכנת לחמניות באן:
- בקערה הכניסו את כל המצרכים לבצק ולושו היטב עד לקבלת בצק רך וגמיש, כסו את הבצק והתפיחו במשך שעה
- חלקו את הבצק לכדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג וגלגלו לצורת לחמנייה עגולה עם שטח עליון חלק.
- חתכו מרובעים מנייר אפייה, גדולים יותר מגודל הבצק והניחו כל כדור בצק כשהחלק החלק כלפי מעלה, על ריבוע נייר אפייה.
- הניחו על משטח העבודה וכסו את הכדורים, להתפחה במשך 30 דקות.
- הרתיחו מים בסיר שמתאים לגודל סלסלת האידוי מבמבוק שיש לכם
- הניחו את סלסלת האידוי מעל הסיר ובתוכה הניחו את ריבועי נייר האפייה עם כדורי הבצק
- חשוב להקפיד להשאיר מרווח בין הלחמניות בכדי שיהיה להן מקום לתפוח
- כסו את הרשת ומאדים מעל הסיר במשך 15-17 דקות או עד שהלחמניות רכות אך יציבות.
- צננו היטב את הלחמניות לפני שאתם חותכים וממלאים אותן.
הכנת שיפודי שישליק הודו:
- ערבבו את כל התבלינים בקערה עד לקבלת רוטב אדום.
- הכניסו את קוביות השישליק
- הכניסו לשיפודים אחד אחרי השני וצלו אותם במחבת פסים משני צדדים,
הרכבת המנה:
- חיתכו את הלחמניות לחצי ומלאו בקובית שישליק, חסה, חמוצים, ועוד, זלפו טחינה מלמעלה ובתאבון.
בהצלחה רבה
המתכון מאת: נועם זיגדון