מבזקים +
תל אביב 25°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 22°c
בית שמש 22°c
בני ברק 29°c
אשדוד 25°c
י' תשרי התשפ"ה | 12.10.2024
תל אביב 25°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 22°c
בית שמש 22°c
בני ברק 29°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לבסטיל / בונטז' - תפוח אדמה במילוי בשר וביצה קשה

ארוחת צהריים מעניינת ומגוונת עם מתכון לבסטיל או בונטז' מאכל טריפוליטאי או טוניסאי המורכב מפירה תפוחי אדמה רך במיוחד הממולא בבשר טחון וביצה קשה שיוצרים יחדיו קציצה מטוגנת ומושלמת

מתכון לבסטיל / בונטז' - תפוח אדמה במילוי בשר וביצה קשה

מתכון לבסטיל / בונטז' - תפוח אדמה במילוי בשר וביצה קשה

זמן ההכנה: 40 דקות. זמן הטיגון: 7 עד 10 דקות.

המצרכים לבסטיל / בונטז' - תפוח אדמה במילוי בשר וביצה קשה:

  •  2 ק"ג תפוח אדמה אדום מבושל עם הקליפה
  • 1 ק" ג בשר טחון
  • 2 בצלים קצוצים
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 5 ביצים קשות
  • 1 כפית קינמון
  • פלפל שחור
  • מלח

לציפוי:

  • 4 ביצים + 1/2 כף פפריקה
  • קמח

אופן ההכנה לבסטיל / בונטז' - תפוח אדמה במילוי בשר וביצה קשה:

  1. קלפו את תפוחי האדמה ורסקו לפירה רך. הוסיפו מעט מלח ופלפל שחור ולושו היטב בעזרת הידיים עד לקבלת פירה חלק.
  2. חממו סיר / מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה,  הוסיפו את הבשר הטחון, הפטרוזיליה, הקינמון, המלח והפלפל שחור וערבבו היטב,  בשלו כעשר דקות וצננו מעט.
  3. חתכו את הביצים הקשות לרבעים
  4. הטבילו את ידכם במעט שמן, קחו חופן מהפירה ושטחו על היד, הניחו במרכז כף ממילוי הבשר, ורבע ביצה קשה וסיגרו מהצדדים כלפי פנים כך שתיווצר לכם קציצת תפוח אדמה ממולאת.
  5. הכינו שתי צלחות / קערות, באחת הכניסו קמח ובשנייה טרפו את הביצים עם הפפריקה,
  6. הטבילו את תפוח האדמה הממולא בקמח ולאחריו בביצים וטגנו בשמן עמוק עד להזהבה משני הכיוונים.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

art

 צבע אדום