ראש מועצת מטולה דוד אזולאי בראיון ל׳גל״צ׳: ״לצערי כבר היום אני יודע להגיד שלפחות 30% מהאוכלוסייה לא תחזור למטולה, בעיקר הצעירים עם הילדים״.
מתכון לאורז ריחני מלא בכל טוב
מחפשים לשדרג את ארוחת הצהריים? הנה לכם מתכון מקורי לאורז מלא בכל טוב, המשולב בגפרורי גזר, פטרוזיליה ומקלות קינמון, הנותנים טעם חדש ועסיסי לאורז מיוחד, בהגשה עם תוספת של שקדים ובצל מושחמים נותנים מענה למאכל יוקרתי יותר
מתכון לאורז ריחני מלא בכל טוב
זמן ההכנה: 30 דקות. זמן בישול: 20 דקות.
המצרכים לאורז ריחני מלא בכל טוב:
לאורז:
- 3 כוסות אורז (רצוי בסמטי)
- 1 בצל קצוץ
- 3 גזרים חתוכים לגפרורים
- 1 גמבה חתוכה לקוביות קטנות
- פטרוזיליה קצוצה
- פלפל ירוק חריף
- 2 מקלות קינמון
- 4-5 עלי דפנה
- 4.5 כוסות מים
- 1/2 כף מלח
- פלפל שחור
- כורכום
- כמון
- שמן
לקישוט מלמעלה:
- 1 בצל חתוך לפרוסות דקות
- חופן שקדים קלופים
אופן ההכנה לאורז ריחני מלא בכל טוב:
- חממו סיר עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד לשקיפות
- הוסיפו את הגזר והגמבה וטגנו במשך 5 דקות
- הוסיפו את המים והפטרוזיליה
- הכניסו את הפלפל החריף, הקינמון ועלי דפנה, תבלו. והביאו לרתיחה.
- שטפו היטב את האורז והכניסו לסיר, בשלו על אש גבוהה עם סיר פתוח, עד שהמים מגיעים לגובה האורז,
- העבירו ללהבה בנונית נמוכה, כסו את הסיר ובשלו כ-20 דקות
לקישוט מלמעלה:
- חממו מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבצל והשקדים עד להשחמה
- הגישו את האורז ופזרו מלמעלה מהבצל והשקדים השחומים.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון