מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 26°c
אשדוד 18°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 26°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לקרם לימון ותותים עם קראמבל אגוזים

מחפשים קינוח מיוחד וטעים? מתכון למעולה ומוצלח של קרם לימון ותותים המזולפים בכוסות יוקרה בתוספת קראמבל אגוזים היוצרים יחדיו קינוח עסיסי ומושקע שמתאים להתפנק עמו לאחר סעודת שבת

מתכון לקרם לימון ותותים עם קראמבל אגוזים

מתכון לקרם לימון ותותים עם קראמבל אגוזים / מאת: ניסי גולדרייך

זמן ההכנה: 30 דקות.

המצרכים לקרם לימון ותותים עם קראמבל אגוזים:

10 כוסות קינוח גדולות או 20 קטנות

לקרם לימון:

  • 125 מ"ל מיץ מלימון (3/4 כוס שתיה חמה)
  • 100 גרם שמן (קצת פחות מ3/4 כוס שתיה חמה)
  • 100 גרם סוכר (חצי כוס שתיה חמה)
  • 4 ביצים

לקרם תות:

  • 10 תותים
  • חופן פקאן סיני
  • גביע קטן קצפת צמחית
  • 2 כפות פודינג וניל

לקראמבל:

  • 2 כוסות קמח
  • 100 גרם סוכר חום (חצי כוס שתיה חמה )
  • 120 מל שמן (3/4  כוס שתיה חמה)
  • כוס אגוזים קצוצים לבחירה

אופן ההכנה לקרם לימון ותותים עם קראמבל אגוזים:

  1. מקציפים את הקצפת צמחית יחד עם הפודינג עד לקבלת קצפת יציבה

לקרם לימון:

  1. מרתיחים בסיר את הלימון, השמן והסוכר עד שהסוכר נמס
  2. בקערה קטנה טורפים את הביצים חזק ושופכים לתוך סיר הלימון תוך כדי ערבוב חזק עד שהלימון מסמיך לקרם סמיך.
  3. טוחנים במוט בלנדר את הקרם עד לקבלת קרם לימון חלק.
  4. מוסיפים חצי מכמות הקצפת צמחית, מערבבים היטב ומעבירים לשקית זילוף

לקרם תות:

  1. מרסקים את התותים, יחד עם הפקאן סיני בעזרת מוט בלנדר בפולסים קצרים
  2. מוסיפים את החצי הנותר מהקצפת צמחית, מערבבים היטב ומעבירים לשקית זילוף

לקראמבל:

  1. בקערה מעבדים את כל החומרים לבצק אחיד ומפוררים לפירורים גסים
  2. מחממים תנור ל180 מעלות
  3. מפזרים את הפירורים בתבנית תנור מרופדת נייר אפיה ואופים כ20 דקות עד להזהבה

הרכבת הקינוח:

  1. מזלפים את קרם התותים בכוסות, מעליו מפזרים מהקרמבל ומעל הקרמבל מזלפים את קרם הלימון, ניתן להניח לקישוט, אוכמניות או כל פרי אהוב מכניסים לקירור עד להגשה
  2. ניתן לזלף מעט סירופ מייפל לפני ההגשה.

בהצלחה רבה ושבת שלום!

 

 צבע אדום

art